Buletin de Carei deranjează un bloger plătit ca PFA de Primărie din banii careienilor

• publicat la: 2 august 2017
Buletin de Carei deranjează un bloger plătit ca PFA de Primărie din banii careienilor

O altă voce din jurul primarului Kovacs cedează în faţa  realităţii  careiene  consemnate de către Buletin de Carei.  Un bloger  ajuns în Carei după ce a fost director de cotidian judeţean se vaită de mama focului supărat că nu a remarcat lipsa punctelor de prim ajutor în Carei. Despre pregătirea la care face referire nu a scos nimeni nici un cuvânt aşa cum au procedat la menţionarea pregătirilor pentru Marea Asfaltare care se face în bătaie de joc pe banii careienilor.

Cine îl opreşte oare şi pe el să umble prin oraş şi să  remarce ? Că doar se ţine de jurnalist. Dar dacă ţinem seama de faptul că încasează  de la Primăria Carei 2.500 de lei  pe lună  pentru prestări servicii editare pagini web nici nu mai este cazul să ne mirăm că nu postează imagini de la modul cum au fost asfaltate trotuarele pe strada Albinelor, Uzinei, Mărăşeşti, Dobrogeanu-Gherea,etc.

Blogerul este  în Carei vocea primarului Kovacs, acesta exprimându-şi doar aici frustrările şi complexele pentru disctincţiile primite de careieni care nu sunt pe placul domniei sale. Tot pe acest blog sunt postate  adresele primite de persoana fizică Kovacs de la organele de cercetare  în cauzele legate de oraşul Carei. Nici un cuvânt despre cele cu ISC sau despre prejudiciile constatate de organele de audit în Primăria pe care o conduce.

Cea de-a 112-a Adunare Generală a ASTRA de la Carei din 13-15 octombrie 2017 a fost caracterizată de blogerul fin de primar ca ,,paranghelie pe banii careienilor,, în timp ce  Consiliul Judeţean a admis proiectul pentru această manifestare ca întrunind toate condiţiile pentru a fi susţinut. Doar la Primăria Carei se poate auzi de  refuzul colaborării pentru o manifestare culturală organizată în parteneriat cu Academia Română şi instituţiile judeţene doar pentru că este vorba de ASTRA. Prezenţa conducerii Academiei Române la Carei precum şi a altor personalităţi de referinţă în plan naţional nu sunt  bine primite la Carei.

Cât poate fi de credibil cineva care  evită să posteze Raportul Curţii deconturi în care se constată un prejudiciu de 5,777 milioane de lei la Primăria Carei condusă de către naşul său? Dacă economistul  ajuns bloger nu reuşeşte să găsească acest Raport pe site ul oficial al Curţii de Conturi a României, îl ajutăm noi cu bunăvoinţă şi cu titlul gratuit.

Aici puteţi citi Raportul integral pentru Primăria Carei

UATM Carei

Buletin de Carei este într-adevăr bine ancorat în realitatea careiană şi nu ar tebui să supere din moment ce suntem doar în slujba careieanului şi nu al grupului de interes. Am atras atenţia asupra faptului că este ilegală funcţionarea Serviciului de Taxe şi impozite la Centrul Social reabilitat din bani europeni şi am avut dreptate. Acesta s-a mutat după 1 an în incinta primăriei Carei. Am avut dreptate şi când am scris despre gaura  neagră care este clădirea noii primării unde au fost plătite facturi pentru lucrări neefectuate aşa cum a constatat şi Camera de conturi Satu Mare.

Cu ce astfel de realizări în protejarea cheltuirii nejustificate a banului careianului se paote lăuda presa  susţinută  financiar de primărie?  Când veţi înţelege că  oraşul este cel care contează, starea lui şi condiţiile asigurate locuitorilor săi care plătesc taxe şi impozite din care mai apoi angajaţii din Primărie îşi iau salarii  generoase.

A face presă nu înseamnă  perierea şi susţinerea celui care semnează contractul de prestări servicii pentru asigurarea unui venit.  Luaţi la pas oraşul şi determinaţi primăria să scape de ruginiturile de pe Calea Mihai Viteazu care fac de râs Careiul , să pună în valoare renumitul Monument al Ostaşului Român şi să asigure  respectarea condiţiilor din proiectul cu care firma din Pericei as câştigat licitaţia pentru asfaltare căi rutiere.

Faceţi o faptă bună şi  publicaţi PERFORMANŢA sportivului careian de la Campionatul mondial.  Pentru toată munca depusă de Denis Ţicle , pentru câştigarea titlului de Campion Balcanic, de Campion al României la aruncarea suliţei şi pentru clasarea pe locul 10 la un Campionat Mondial,  consilierul Ilie Ciută a iniţiat un proiect de hotărâre pentru recompensarea sa şi a antrenorului. Toţi consilierii au votat iniţiativa consilierului Ciută dar numele său nu a fosrt deloc consemnat  cum se procedează în cazul consilierilor ce fac parte din coaliţia majoritară.

Când va consemna presa vocală din primărie refuzul respectării legii care spune că este obligată a oferi răspuns înb termen de 30 de zile la orice solicitare depusă la Registratură? Când va acorda administraţia Kovacs-Keiser banii cuveniţi familiei Nemethi( care are o fiica cu proteză oculară) potrivit adresei semnate de ITM?

Câmd vom afla numele dirigintelui de şantier de la lucrările de asfaltare din oraş? Toate au o limită în ce priveşte prejudiciile constatate la Primăria Carei iar administraţia Kovacs-Keoiser a demonstrat   cum gestionează banii careienilor.

Soarele a răsărit la Carei şi înainte ca  acest cuplu să se instaleze la cârma oraşului şi va răsări cu siguranţă şi după ce vor fi plecat dar nu înainte de a se recupera prejudiciul din Primărie. Important este ca  banii careienilor să fie cheltuiţi doar în folosul lor şi spre bunăstarea lor.

Buletin de Carei

 

n.r.

Priviţi cine vorbeşte despre corectitudinea scrierii în limba română. Să dea rateuri tocmai la conjugarea verbului ,,a minţi,,….

 

comentarii

de sergiu la 2 august 2017 - 11:47

ce imoral….sa semnezi cu finul contracte….oare unde ar lucra daca la carei nu ar avea nanas?

de Protestatarul din umbra la 2 august 2017 - 13:23

Multumesc Buletin de Carei pentru promtitudine si profesionalism.Era sa lesin in centul orasului si nimeni in afara de BC nu a sesizat acest asprct.

de Moral la 3 august 2017 - 18:09

Ce noroc că e moral că Daniela Ciuta să scrie laudativ despre soțul său, consilierul local Ilie Ciuta, și să îi atace adversarii. De fapt foștii adversari, căci Ilie Ciuta nu mai este dușman pentru nimeni. De morți numai de bine!

de cetateanul GOGU la 3 august 2017 - 18:20

Vezi ca esti prost? In acest ziar nu s/a scris decat de activitatea si spusele consilierului Ciuta in sedintele publice de consiliu local. Daca si tu le consideri laudative inseamna ca …bine face ce face domnul Ilie acolo.Din cate il cunosc eu nu a fost niciodata in razboi cu nimeni si nu a considerat adversarii politici dusmani. A avut mereu un comportament decent. Si daca va place si daca nu va place. Hai pa, de prosti numai de bine!

Lasati un comentariu