Un concurs la ANFP cu semne de întrebare. Primăria care scoate la concurs un post pentru care încă nu există comunicare la rezultatul contestaţiei din 2014

• publicat la: 6 noiembrie 2017
Un concurs la ANFP cu semne de întrebare. Primăria care scoate la concurs un post pentru care încă nu există comunicare la rezultatul contestaţiei din 2014

Miercuri, 8 noiembrie 2017  va avea loc la Bucureşti, la sediul ANFP, un nou concurs pentru postul de conducere de secretar al Primăriei Carei. Pe pagina Primăriei Carei, www.municipiulcarei.ro nu apare niciun anunţ privitor la acest concurs. La secţiunea ,,Concursuri în derulare,,  nu există niciun anunţ pentru postul de secretar.  Concursul este organizat deşi încă nu a fost comunicat niciun răspuns la contestarea anulării sale din 2014 şi a necorectării lucrării contestate   de la Înalta  Curte de Casaţie unde a ajuns dosarul şi este în procedura de filtru. 

Pentru acest post a mai fost organizat un examen în anul 2014, luna noiembrie,  tot de către ANFP. La data respectivă au fost înscrişi 5 candidaţi şi niciunul nu a întrunit baremul cerut. Una dintre candidate a părăsit sala puţin după o oră de la afişarea subiectelor iar un alt candidat a făcut contestaţie pentru nota primită pe lucrarea predată.

Din comisia de examinare a lucrărilor pentru  postul de secretar juridic  au făcut parte în 2014, luna noiembrie, 3  persoane din cadrul Prefecturii Satu Mare iar din partea  Primăriei Carei un inginer mecanic , Dorel Oprea şi geologul   Kiss Istvan, şef Serviciu Resurse Umane.

In urma depunerii de contestaţii la 24 de ore de la afisarea rezultatului din 2014  de către candidaţii nemulţumiţi de rezultat, potrivit regulamentului de concurs al ANFP, comisia de examinare se dizolvă şi se constituie o nouă comisie , de recorectare, reeexaminare a lucrărilor scrise ale candidaţilor.

Pentru această nouă comisie au fost cooptaţi Ramona Antonescu-şef comisie, Adina Tomşa, Monica Sopoian, Doina Iaz  din cadrul Prefecturii Satu Mare şi Lorincz Gyongyi Tunde  de la compartimentul Audit din primăria Carei  şi  Rakovski Francisc ( şef birou achiziţii) de la primăria Carei.

Comisia care trebuia să recorecteze lucrările nu s-a mai întrunit pe motiv de lipsă de număr de membrii, una dintre  persoanele care reprezenta …Primăria Carei,  Lorincz Gyongyi Tunde având o zi liberă aprobată de conducerea Primăriei Carei.

Lucrările nu s-au mai recorectat niciodată deoarece ….S-A  ANULAT concursul. Nu s-a reprogramat pentru ziua următoare sau o altă zi ci s-a anulat.  Poate  cine trebuia să îl promoveze nu a avut lucrarea mai bună decât a persoanei care a depus contestaţie.

Cert este că până la ora actuală nu a fost comunicat nici un răspuns  contestatatorului dela Înalta Curte de Casaţie unde a ajuns  dosarul şi se află în procedura de filtru.  Potrivit unor surse judiciare, lucrarea cu pricina a fost evaluată la peste 9 faţă de celelalte lucrări care nu au depăşit nota 7 dar dacă nu există niciun interes pentru a se recorecta lucrările şi a le nota conform cu  cele ce apar scrise pe foile de concurs….Curios este că pentru comisia de corectare şi recorectare pentru acest concurs  de secretar juridic nu a fost  numit  de la Primăria Carei niciun jurist. Ce să înţelegem din aceste numiri?

Singurul candidat înscris la concursul organizat pentru acelaşi post de secretar ca şi cel din 2014 cu situaţie incertă, este adjuncta BEC din Carei de la alegerile locale din 2016 care a refuzat să pună la dispoziţia solicitanţilor listele cu semnături de la anumite formaţiuni politice.

Concursul care se va desfăşura miercuri 8 noiembrie 2017 trebuia să fie anunţat într-un cotidian cu acoperire naţională.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/lovitura-de-teatru-se-solicita-la-anfp-anularea-concursului-pentru-postul-de-secretar-si-director-economic-la-primaria-carei.html

comentarii

de MARCU la 6 noiembrie 2017 - 19:15

trebe platitie serviciile de la alegerile de la primaria

Lasati un comentariu