Familie din Carei tratată cu dispreţ. Bani alocaţi lor dar neîncasaţi în fapt iar acum anchetă socială redactată înainte de vizita la domiciliu

• publicat la: 17 mai 2018
Familie din Carei tratată cu dispreţ. Bani alocaţi lor dar neîncasaţi în fapt iar acum anchetă socială redactată înainte de vizita la domiciliu

Anchetă socială redactată de Direcţia Publică de asistenţă socială din Primăria Carei înainte de vizita la domiciliul familiei vizate.

La 3 săptămâni de la data care apare pe materialul semnat de Biroul de asistenţă socială familia Nemethi a fost vizitată de angajatele de la acest serviciu din Primăria Carei afirmă domnul Nemethi.

Din Ancheta Socială redactată în data de 16 aprilie 2018 lipseşte cu desăvârşire menţiunea referitoare la ceilalţi doi copii cu probleme de sănătate ai familiei şi apare specificaţie doar la adresa fiicei mai mari, Andreea.

Familia Nemethi este clar o familie neagreată de administraţia locală. O familie cu trei copii care au din păcate probleme de sănătate este tratată cu dispreţ de cei care ,,împart  legea,,  la Primăria Carei.

Fiica cea mare, Andreea este cea care a fost  mai afectată  de deciziile administraţiei locale. Trimisă acasă de medicii clujeni ca neavând speranţe la viaţă datorită tumorii oculare a avut şansa de a beneficia de mărinimia şi profesionalismul unor medici americani care au salvat viaţa fetiţei dar nu şi globul ocular afectat. Acum are o proteză oculară dar acest handicap nu este considerat suficient pentru a beneficia de un certificat care să ateste handicapul.

Familia a cerut de nenumărate ori scutire de la plata rovinetei sau ajutor pentru a face deplasarea la clinica americană  unde i se poate înlocui proteza în mod gratuit.

Deşi familiei i s-a aprobat un ajutor de urgenţă de 5 mii lei în 2013 prin hotărârea CL Carei aceşti bani nu au ajuns nici până în ziua de azi la destinatar.

Astăzi a sosit din nou o echipă de la Asistenţa socială din cadrul Primăriei Carei pentru a se documenta mai corect asupra situaţiei familiei Nemethi după ce aceasta a depus o sesizare la Instituţia Prefectului. Să fie nevoie mereu de intervenţia instituţiilor judeţene pentru ca cei de pe plan local să îşi îndeplinească atribuţiile ce le revin?

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/intrebarea-care-inca-mai-asteapta-un-raspuns-cine-a-ridicat-cei-5-000-de-lei-alocati-de-primaria-carei-pentru-familia-cu-doi-copii-cu-handicap.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/03/cine-a-ridicat-cei-5-000-de-lei-alocati-de-primaria-carei-pentru-familia-cu-doi-copii-cu-handicap.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/08/cifra-nesimtirii-la-carei-5-000-lei.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/itm-certifica-prefectura-ia-la-cunostinta-si-abuzul-continua.html

Lasati un comentariu