APAR clase de DUAL în limba română! Consilierul primarului postează pe pagina sa personală de Facebook în timpul programului

• publicat la: 17 ianuarie 2019
APAR clase de DUAL în limba română! Consilierul primarului postează pe pagina sa personală de Facebook în timpul programului

Se pare că după semnalările Buletin de Carei vom intra în normalitate şi vom avea şi clase de tip DUAL în limba română nu doar în limba maghiară. Deci se poate… dacă se vrea.

Ce  nu se vrea însă este a se respecta statutul de angajat al Primăriei Carei care nu prevede acţiuni personale în timpul programului. Consilierul primarului Kovacs postează în timpul programului de la Primăria Carei un interviu cu consilierul judeţean UDMR Gindele Emeric, director la Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu.

Directorul Gindele anunţă  …clase de profesională de tip DUAL în limba română! Deci nu am scris degeaba că nu e normal ca să beneficieze de avantajele învăţământului DUAL doar copii maghiarilor.

Postacii finului primarului şi cei prost informaţi sau rău voitori nu au avut capacitatea de a intra pe pagina acestui liceu careian pentru a vedea planul de şcolarizare la care am făcut referire atunci când am scris cu subiect şi predicat că NU EXISTA învăţământ profesional de tip DUAL şi în limba română! Se dovedeşte că insulta şi denigrarea nu ţin loc  de argumente.

.

Urmare a numeroaselor  semnalări ale Buletin de Carei se pare că cei din conducerea liceului şi de la Inspectoratul şcolar au revenit şi astfel, din anul şcolar 2019-2020 vom avea şi clase tip DUAL în limba română.

E adevărat că nu la toate specializările, motivaţia fiind că nu ar fi cerere.  Poate pentru că agentul economic unde fac practică şi care susţine acest tip de învăţământ profesional face diferenţe în funcţie de limba vorbită după cum afirmă unii dintre angajaţi.

De neînţeles de ce  un agent economic care operează în România doreşte să susţină doar clase de profesională în limba maghiară şi deloc în limba română.

Deci se conformă încă o dată că articolele Buletin de Carei sunt perfect documentate şi că semnalările noastre au consecinţe pozitive pentru  comunitatea locală.

Nu era normal ca într-un oraş din România să nu existe orice tip de învăţământ şi în limba română.  Şi se mai plâng unele minorităţi că sunt  nu au drepturi….

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2018/11/orice-pentru-minoritati-prea-putin-pentru-romani.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/11/scolarizarea-in-invatamantul-dual-si-profesional-pentru-anul-scolar-2019-2020-pentru-anul-in-curs-nu-exista-la-carei-clase-cu-predare-in-limba-romana-la-invatamantul-tip-dual.html

 

http://www.buletindecarei.ro/2018/07/imbunatatirea-sistemului-de-formare-profesionala-initiala-in-sistem-dual-la-carei-nu-exista-varianta-in-limba-romana.html

 

 

Lasati un comentariu