Să mai și râdem….de cei care preferă senzaționalul și nu realitatea careiană

• publicat la: 8 aprilie 2019
Să mai și râdem….de cei care preferă senzaționalul și nu realitatea careiană

Astăzi ne minunăm  de naivitatea unor persoane care postează comentarii în baza unor  articole din presa de scandal susținută de Primărie. Kerezsi Erno a căzut în capcana întinsă de blogul consilierului primarului plin de datorii Kovacs. Adică pune etichete în orb. Doar de dragul scandalului și al denigrării unui român. Pentru că nu există niciun comunicat din partea Poliției care să confirme știrile false cu care consilierul primarului intoxică cititorii în ce privește piața careiană.

Nici nu mai punem la socoteală că este lipsit de minime noțiuni despre subiectul abordat, folosind expresii de genul  ,,polițista de la finanțe în civil,,.

Acum 2 luni de zile consilierul și finul primarului Kovacas afirma cu nerușinare  că aș avea nevoie de a mă erija în polițist pentru a obține informații de la comercianții din piața de alimente.  De ce ar fi nevoie de a mă erija în polițist  pentru a obține informații dacă oricum le obțin purtând o discuție civilizată mai ales că săptămânal sunt prezentă în piață pentru cumpărături? Cum se poate erija în polițist o persoană  binecunoscută  pentru că scrie la Buletin de Carei , pentru că face angajări la firma de producție și …pentru că este localnic get-beget?

Cât de disperată trebuie să fi fost administrația Kovacs-Keizer-Beko ca să permită angajatului la primărie să iasă cu astfel de știri pentru a acoperi dezastrul de la piața de alimente….procesul pierdut, sechestrul pus pe conturi și datoriile  acumulate deși comercianții au plătit lunar apa curentă folosită?

Kerezsi Erno nu este de fapt singurul credul la cele scrise de presa aservită Primăriei Carei. Probabil le vine mai ușor să înghită pe nemestecate  false informații, fără suport real, care să nu le supună la efort neuronii. Preferă senzaționalul în locul realității crunte.

E adevărat că nu oricine poate citi un comunicat oficial sau nu observă că unele articole nu se bazează pe documente oficiale, pe  comunicate oficiale….A cunoaște o limbă nu presupune doar a învăță cuvinte din dicționar și a cunoaște semnificați fiecăruia dintre ele.

Am avut chiar un proces în care am fost acuzată de fake news pentru că am scris despre VANDALIZAREA plăcii de sub bustul lui Avram Iancu.  Consilierul personal al primarului  a cerut Judecătoriei Carei să considere acest articol informativ ca știre falsă în condițiile în care nu a fost în stare să depună NIMIC la dosar în sprijinul afirmației sale și nici nu a găsit vreun martor care să susțină aberațiile sale. NIMIC. Nicio instituție nu a emis vreun comunicat oficial prin care să nege distrugerea  plăcii de sub bustul lui Avram Iancu.

http://www.buletindecarei.ro/2014/08/a-venit-si-randul-lui-avram-iancu-placa-de-sub-bustul-sau-din-carei-a-fost-distrusa.html

Nu a fost singurul proces intentat împotriva mea în speranța de a mă speria sau discredita.

http://www.buletindecarei.ro/2018/12/un-consilier-al-primarului-pierde-procesul-impotriva-buletin-de-carei.html

Arsenalul de intimidare pentru a stopa dezvăluirile despre ilegalitățile din administrație , despre focarul de antiromânism de la Carei,   se îmbogățește cu noi și  penibile acuzații. Doar cei  care nu doresc instaurarea respectului reciproc și al conviețuirii în bună înțelegere între careieni cu  aplicarea acelorași reguli pentru fiecare se lasă cuprinși de aburii nocivi ai presei de scandal susținute de Primăria Carei.

Cazul  Troiței românești de la Satu Mare dată jos de către angajați ai Primăriei Satu Mare este la fel de reprezentativ. Și atunci, în septembrie 2018, consilierul primarului datornic din Carei împreună cu consilierul primarului din Satu Mare, foști colegi de redacție sătmăreană,  se întreceau în a mă denigra și acuza de știre falsă  adică Fake News pentru ca o simplă solicitare de informații din partea Poliției Locale Satu Mare să confirme adevărul celor afirmate de Buletin de Carei și Daniela Ciută.

Puteți continua cu denigrările și deversările de dejecții la adresa mea dar  nu veți reuși niciodată să ascundeți adevărata situație de la Carei, un oraș din România unde este interzisă amplasarea unui catarg cu tricolor românesc pe domeniul public, unde este ascuns cu perdea forestieră Monumentul Ostașului Român, unde plăcile oficiale cu tricolor de pe sediul Primăriei Carei sunt date jos și unde au fost semnate recepții la unele proiecte cu finanțare nerambursabilă fără ca acestea să fie finalizate sau fără a se respecta în totalitate scopul pentru care s-a primit finanțare. Nu sunt singurele abuzuri și ilegalități.

Sunteți capabili să combateți documentat, gazetărește vorbind,  măcar una dintre afirmații?

Daniela Ciută


Lasati un comentariu