Tricolor maghiar în jurul scriitoarei românce Otilia Marchiș din Carei

• publicat la: 25 iunie 2019
Tricolor maghiar în jurul scriitoarei românce Otilia Marchiș din Carei

Câțiva careieni impresionați de personalitatea scriitoarei românce Otilia Marchiș au dorit să o treacă în galeria personalităților maghiare  și au înfășurat  cu tricolor maghiar statuia acesteia în ziua de vineri, 21 iunie 2019.

Trist este că se informează greșit tânăra generație din Carei referitor la istoria locală.  Românii din Carei nu au avut niciodată tentative de a profana sau batjocori busturile personalităților maghiare așa cum se întâmplă în cazul simbolurilor românești. Înverșunarea împotriva simbolurilor de orice fel a românilor atinge cote din ce în ce mai ridicate din moment  ce conducerea Primăriei Carei își permite să dea jos de pe sediul Primăriei plăcile cu însemnele statale ale României fără a fi sancționată!

Otilia Marchiș a fost subiect de batjocură pentru conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei care a editat  în limba maghiară o carte în care numele Otiliei Marchiș a fost înlocuit cu o poreclă jignitoare, fapt fără precedent pe plan național. Până și lansarea cărții a fost făcută separat, o dată în limba maghiară și o dată în limba română.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Jenica fara frica la 25 iunie 2019 - 18:58

Daca un cetatean Roman punea o panglica tricolora pe statuia lui ady endre, lua foc toata presa aservita ungariei si nu numai, plus ca autorul ar fi fost rapid identificat si amendat sau mai rau

de Buletin de Carei la 25 iunie 2019 - 19:31

Bine punctat.

de Constantin la 25 iunie 2019 - 20:46

Trebuie documentat fiecare act antiromanesc. Pentru ca atunci cand o sa ii tragem la raspundere (in fata legii sau in fata moralei) sa stie de ce. Si daca or sa incerce din nou sa se victimizeze sa nu le mearga asa cum s-au invatat

de Pui la 26 iunie 2019 - 11:08

La ședința comună a Parlamentului European cu Consiliul European precum și la ONU sa vorbit deschis că Republica Ungară a avut un rol decisiv în șubrezirea proiectului European si implicit ca un atentat la pacea continentului greu încercat de cele două războaie mondiale în care au murit milioane de oameni ,copii nevinovati .

Lasati un comentariu