Opinie de Carei își desconsideră cititorii. O Declarație de Avere perfectă deranjează liniștea unui evazionist

• publicat la: 19 iulie 2019
Opinie de Carei își desconsideră cititorii. O Declarație de Avere perfectă deranjează liniștea unui evazionist

A trecut o săptămână de la postarea apărută pe blogul Opinie de Carei privind completarea Declarației de Avere a consilierului Ilie Ciută și încă nu a fost oferită cititorilor săi nici o precizare legată de informațiile false promovate.  ,,A gresi e omenește, a stărui în greșeală e diavolește,,.

Declaratia de Avere și Interese a consilierului municipal Ilie Ciută este perfect completată. Lipsa de cunoștințe în citirea unei Declarații oficiale de Avere nu este o scuză pentru promovarea minciunii și a atacului la adresa celor care sunt independenți financiar, a celor care sunt angajatori în municipiul Carei, a celor care nu depind de banul public și mai ales a celor care nu sunt evazioniști.

E mai mult decât ironic  ca să scrie despre Declarațiile de Avere și interese ale unui consilier întreprinzător local de 28 de ani  încoace un economist care nu are nicio realizare pe plan profesional și care este angajat direct, fără concurs, la cabinetul unui primar evazionist care mai e și nănaș al său, doar pentru a ridica osanale fostului nomenclaturist.

Szasz Lorand  confundă beneficiul cu a beneficia iar  acum constată  cu stupoare că împrumutul pe care l-a acordat anul trecut societății consilierul Ciută nu este vizibil la  venituri.  Așa se întâmplă când ignoranții se apucă de scris  despre probleme care  le depășesc nivelul de pregătire . Economia  nu are nimic de-a face cu linșajul mediatic în care este specializat Szasz Lorand, evident fără argumente.

E nevoie de multă ignoranță și incompetență pentru a afirma că  dacă există  o diferență de bani între Declaratia din 2018 si cea din 2019 atunci Declarația e greșită!

În Declarația de Avere a consilierului Ilie Ciută apare  un autoturism VW polo despre care nu scrie nimic în  mizeriile ce le distribuie ca fiind informații. Câtă desconsiderare la adresa cititorilor săi ca să le ofere doar informații denaturate, de multe ori false și să nu intervină apoi în corectarea lor?  Adică un acționar la o societate de producție nu își poate cheltui banii  așa cum consideră el de cuviință?

Mai mult ca sigur că intervine și invidia la adresa consilierului Ciută care are o societate de producție de 28 de ani, aceeași, cu același cod fical și număr de înregistrare la Registrul Comerțului.

Consilierul Ilie Ciută este un angajator în municipiul Carei și nu are datorii la stat așa cum are șeful direct al lui Szasz Lorand, un evazionist cu 5 falimente la activ.  Cât de ipocirit și fals poți să fii ca să vorbești de mister tu, Szasz Lorand, când șeful evazionist Kovacs nu are nicio proprietate sau vreun bun personal trecut de Declarația de Avere?  Nu numai că Declarația de Avere  a lui Kovacs, primarul evazionist,  este elocventă pentru capacitățile sale ci și cea de Interese unde ani de zile a promovat FALSUL în declarații, omițând să își treacă toate calitățile deținute la asociațiile unde  a fost membru.

Cât de obedient și de umil trebuie să fii ca să ataci o Declarație de Avere perfectă doar pentru că este a singurului consilier care ia atitudine în ședințele de consiliu împotriva neregulilor  din administrația Kovacs-Keizer-Beko?

De fapt Szasz Lorand nu este la prima promovare de materiale total false doar pentru a cosmetiza imaginea alianței politice dospite la Primăria fără plăci oficiale cu însemne statale.  Nici până la acestă dată nu a fost capabil să ofere comunicate oficiale care să îi susțină afirmațiile privind  cine a dat jos Troița românească din centrul municipiului Satu Mare sau referitor la polițista falsă de la Piața alimentară  unde există poprire pe conturi pentru datoriile neplătite de ani de zile deși sume de bani au fost încasate de la comercianți sau referitor la orice material dedicat familiei Ciută, o familie de angajatori care a pus Careiul pe harta mondială a producătorilor de articole abrazive.

Să fie deranjul prea mare pentru că Ilie Ciută a câștigat DEFINITIV procesul cu Primăria Carei care nu a mai făcut recurs și care a și virat în contul consilierului suma decisă de Tribunalul Satu Mare?   Motivul procesului a fost refuzul administrației Kovacs-Keizer-Beko de a pune la dispoziția consilierului municipal informații legate de contractul de închiriere cu Fundația Grof Karolyi Sandor pentru 3 săli din Castelul Karolyi precum și dovada privind plata utilităților și a impozitelor de către  această asociație. Aceste acte oficiale sunt și acum un mister din moment ce  nu au putut fi puse la dispoziția unui consilier municipal.

Regretabil este faptul că din aceste jocuri politice ale celor care râvnesc puterea locală dar nu au dovedit NIMIC pe plan profesional au de suferit cititorii Opinie de Carei prin faptul că citesc informații false, trunchiate și defăimătoare  fără a avea la bază niciun suport real.

Pe blogul consilierului primarului nu poți afla nimic  despre  Declarațiile de Avere ale ginerelui primarului și jongleriile sale cu postul ocupat sau ale consilierului delegat sătesc  dar cu domiciliu în Carei sau ale viceprimarului care  nu a declarat calitatea sa la asociația din care a făcut parte.  Nu este în stare să redea nimic despre  Bugetul de Venituri și Cheltuieli de la Spitalul Municipal Carei sau despre procesele pierdute de Primăria Carei  cu pagube  plătite din banul public … nemaivorbind despre pagubele  și abaterile financiar contabile cuprinse în  Raportul Camerei de conturi Satu Mare.

Toate aceste prejudicii sunt din banul public la care contribuie  aproape toți careienii.  A  te lega de cheltuielile făcute de un consilier din veniturile sale din activități private care aduc beneficii orașului și a  ignora total pagubele din banul public doar pentru că responsabilul este angajatorul tău denotă….ceea ce este Szasz Lorand, băietul cu goarna purtătoare de minciuni pentru cititorii săi.

comentarii

de Reality la 23 iulie 2019 - 16:24

Ar trebui sa se ocupe cu altceva nu cu averea altuia,si cu locurile de munca,ca Investitorii straini sa nu fie trimisi din Carei ca si un caine alergat cand vrea sa construiasca o fabrica pt o viata mai buna a careienilor( )…

Lasati un comentariu