Tren direct spre Viena cu oprire în Carei. Pe când legături directe între marile orașe din țară?

• publicat la: 5 octombrie 2019
Tren direct spre Viena cu oprire în Carei. Pe când legături directe între marile orașe din țară?

Dacă pentru deplasarea românilor prin țara lor nu se îmbunătățesc condițiile de călătorie și ne referim aici la legături directe între  marile orașe, iată că pentru ieșirea românilor din țară se găsesc mereu soluții. Pe când un comunicat din partea CFR care să anunțe introducerea unui tren direct pe relația Satu Mare-Iași sau Satu Mare-Craiova sau Oradea- Bacău sau Satu Mare-Focșani? Există interes doar pentru asigurarea condițiilor de ieșit din țară nu și pentru asigurarea unei rețele de transport direct între marile orașe din România? În condițiile în care nu avem nici rețea de autostrăzi care să asigure legături între marile orașe am sperat ca măcar CFR să faciliteze deplasări directe între regiunile istorice.

CFR Călători  în colaborare cu MAV Start (operatorul naţional feroviar de călători din Ungaria) şi OBB (operatorul naţional feroviar de călători din Austria) au stabilit introducerea în circulaţie a unui nou tren pe ruta Satu Mare – Debrecen – Püspökladány – Viena Hbf și retur începând cu planul de mers 2019 -2020.

Trenurile IR 687 şi IR 686 Satu Mare – Debrecen – Püspökladány si retur sunt ramuri la/de la trenurile IR 144 și IR 143 Cluj Napoca-Viena si retur, aceste ramuri  se atașează respectiv se detaseaza  în stația Püspökladány.

Compunerea trenurilor va fi  asigurată de către MAV Start.  Tracţiunea trenurilor pe teritoriile celor 3 state – România, Ungaria şi Austria este asigurată de operatorul naţional al fiecărui stat.

Menţionăm că trenurile IR 687 şi IR 686 vor circula zilnic, după următoarele orare:

  • Satu Mare (09:27) – Viena (17:21); oprire la Carei 9:58, Valea lui Mihai:10,46 și apoi Debrecen: 12,08
  • Viena (10:42) – Satu Mare (20:42).

Pentru călătoria în relația Satu Mare – Viena,  recomandăm oferta City Star Austria, care costă aproximativ 31 Euro, la clasa a 2-a, pentru un călător adult. Numărul locurilor disponibile pentru această ofertă este limitat. În cazul în care nu este disponibilă la vânzare oferta City Star Austria pentru data călătoriei, prețul unui bilet dus în relația Satu Mare – Viena, la clasa a 2-a este de aproximativ 46 Euro.

Lasati un comentariu