Corturi pentru testarea pacienților la spitale. Nu și la Carei

• publicat la: 15 martie 2020
Corturi pentru testarea pacienților la spitale. Nu și la Carei

Starea de urgență care va fi decretată în cursul zilei de 16 martie 2020, ne permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu coronavirus la nivelul județului Satu Mare. În acest sens, Consiliul Județean Satu Mare, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Spitalul Orășenesc Negrești-Oaș pun în practică o serie de măsuri importante pentru sănătatea populației.

Luni, la intrarea în 6 centre medicale importante din județul Satu Mare, vor fi amplasate corturi în care personalul medical va face o triere extrem de atentă a pacienților care ajung în Unitățile de Primire Urgențe, precum și a pacienților care sunt tratați în spitalele din județ prin programele naționale (pacienții cu diabet, pacienții care urmează tratamente de dializă sau bolvavii cu afecțiuni oncologice), și care sunt nevoiți să intre, pentru tratament, în incinta centrelor medicale.  Acești pacienți vor fi testați pentru coronavirus și vor putea intra în unitățile spitalicești doar dacă se constată că nu prezintă o simptomatologie specifică infecției cu acest nou virus. Primii pacienți testați la intrarea în spitale vor fi cei care au programare pentru tratament.

Cele 6 corturi pentru triajul pacienților vor fi montate în următoarele puncte:

–         în fața Unității de Primire Urgențe Satu Mare

–         la poarta Spitalului Județean de Urgență Satu Mare

–         la intrarea în Spitalul Județean de Urgență II „Dr. Lükő Béla

–         în curtea Spitalului de Boli Contagioase Satu Mare

–         în proximitatea Secției de Interne din Tășnad a Spitalului Județean de Urgență

–         la intrarea în Centrul de Primire Urgențe a Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș (cortul este funcțional de vineri)

Stimați sătmăreni, în această perioadă în care este foarte important să ne utilizăm eficient resursele medicale, vă rugăm să susțineți eforturile personalului medical și să nu solicitați Ambulanța decât în situații cu adevărat urgente!…se specifică în comunicatul CJ Satu Mare.

Adică la Tășnad și Negrești Oaș se vor lua  măsuri pentru gestionarea și prevenirea infecției cu coronavirus, vor fi instalate corturi pentru triere dar la Carei, NU!

Spitalul Municipal Carei a fost preluat spre administrare de Consiliul Local Carei în urma HG 1048 din 2010. Anterior acestei date a fost desființată secția de Contagioase. Așa că acum depindem tot de managementul Consiliului Local care este controlat total de primarul Kovacs.

La Carei, oraș cu vama la câțiva kilometri, nu avem nimic amenajat pentru asigurarea unui  mimim de măsuri de  prevenire a infecției cu coronavirus. Primăria a angajat doar specialiști în linșajul mediatic al celor care semnalează abuzurile conducerii sau membrii familiilor grupului de votanți iar acum,  în  situație de criză, ne trezim că nu avem angajați competenți.

Au sosit în Carei și în satele din jur multe persoane din Italia sau țări afectate de coronavirus fără ca cineva să se preocupe de monitorizarea lor, de asigurarea pentru locuitorii orașului a unei protecții prin izolarea lor pentru cele 14 zile indicate.

Baronii locali nu se preocupă de comunitatea care le asigură salariile uriașe. Au dorit să ia Spitalul Municipal în administrare dar pălăria e prea mare pentru nivelul lor de competență în situații de criză ca aceasta. Niciun punct de testare sau triere în orașul situat la nici 10 km de graniță!

Singura indicație a primarului a fost să nu ne panicăm. Ați văzut vreo acțiune de dezinfecție a spațiilor aglomerate  sau în zona administrației?

Poate o intervenție a Ministerului Sănătății să mai miște lucrurile la Carei. Ar fi mare păcat ca să se îmbolnăvească locuitorii Careiului doar pentru incompetența și indiferența baronilor locali ce controlează Spitalul Municipal.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu