Poliţia informează…

• publicat la: 8 aprilie 2020
Poliţia informează…

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 7aprilie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 30 de sancțiuni contravenționale.

 Astfel, la data de 7aprilie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de urgență, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10 900 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 6 conducători auto, 5 dintre aceștia cu vârste cuprinse între 23 și 63 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze de la 103 km/h la 136 km/h, în interiorul și în afara localităților.

La data de 7 aprilie a.c. polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au depistat pe raza municipiului Satu Mare un autoturism condus de un bărbat, de 32 de ani, din municipiul Satu Mare care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.  

Persoane bănuite de furt identificate de polițiști

 

Ieri, 7 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Satu Mare au identificat 3 tineri de 17, 19, respectiv 22 de ani, toți din localitatea Apa, care la data de 1 aprilie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri din locuința unui bărbat, din aceeași localitate, o parte din bunurile sustrase fiind recuperate de polițiști.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasati un comentariu