Avocatul Adrian Cozma depune plângere penală împotriva lui Mircea Govor și a fiului său

• publicat la: 18 iunie 2020
Avocatul Adrian Cozma depune plângere penală împotriva  lui Mircea Govor și a fiului său

Numele  lui Mircea Govor este binecunoscut careienilor datorită relațiilor sale de bună prietenie cu primarul evazionist și președinte al UDMR Carei, Kovacs Eugen.

Cei doi au în comun și altceva. Fiecare s-a folosit de serviciile de scrib ale  lui Szasz Lorand, mai ales în preajma campaniilor electorale. Iar emisiunea de aseară de  la televiziunea de casă a lui Mircea Govor… a fost una mai mult decât savuroasă, în care vorbitorul nu a făcut decât să confirme ceea ce tot județul știe…că social-democrații și UDMR sunt de acceași parte a baricadei. Ieșirea de aseară a fost de fapt urmarea plângerii  penale  pe care i-a făcut-o Adrian Cozma pentru șantaj.

https://satmareanul.ro/2020/06/18/govor-a-binecuvantat-blatul-cu-udmr-apoi-l-a-amenintat-pe-cozma-cu-wikipedia/?fbclid=IwAR0Q_F5L-eJKjvOqqHdNv8myqkR2R1fOHN8OgBioEETIHJn1mNOx_EbMDhI

Preşedintele executiv al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a fost condamnat la data de  23 decembrie 2019, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj. În  acelaşi dosar  au fost achitați fostul senator Valer Marian şi patronul firmei de construcţii de drumuri Tehnic Asist, Mirel Vlas.

Mircea Govor a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de patru ani, pentru primul capăt de acuzare din rechizitoriu şi anume  şantajarea unui avocat din baroul Satu Mare. Pentru şantajarea unui primar din judeţ şi al unui director de instituţie a fost achitat.

Ce nu se mai spune acum în materialele de presă este faptul că unul din martorii care a demascat acest șantaj este nimeni altul decât actualul consilier personal al primarului Kovacs și fin al acestuia, Szasz Lorand. Numele său apare în stenogramele publicate la vremea respectivă. Detalii savuroase  Aici. 

Sunt consemnate în materialul DNA toate activităţile sale în slujba celor ce astăzi sunt anchetaţi de DNA Oradea. Nu lipsesc nici măcar detaliile legate de  ordinele primite de Szasz în legătură cu ce articole trebuia să scrie…

“Cu privire acest aspect, martorul Sasz Lorand, cel care a redactat acest articol( n.r.-la rubrica ”Gura Târgului”- pagina 16, intitulat ”Consultanță dubioasă”)  a declarat că din momentul în care acesta a devenit redactor șef al ziarului (anul 2007) și până în prezent, Mircea Govor a controlat toate firmele care editau Gazeta de Nord Vest Satu Mare, la fel cum controlează și SC Nord Vest TV Advertising SRL, unde în drept, asociat unic este fiul său Răzvan, atât din punct de vedere al politicii editoriale dar și din punct de vedere financiar. Astfel, Mircea Govor cunoștea ce articole se publică în ziar, controla ce persoane sunt atacate și uneori chiar îi cerea personal redactorului șef Szasz Lorand, ce investigații jurnalistice să demareze sau îi furniza informațiile de primă sesizare pe care acesta le dezvolta în investigații….inclusiv  ancheta jurnalistică pentru care  Szasz Lorand s-a deplasat  la Budapesta pentru a se documenta în legătură cu acționariatul EUNITAS KFT Ungaria.

Tot in referatul DNA apare ca “Martorul (n.r.-  Szasz )  a menționat că nu a făcut opoziție acestei dispoziții a lui Govor Mircea, fiind obișnuit cu astfel de situații: ” Fiind jurnalist de investigație înțelegeam modul în care se derulau acțiunile celor din staff și care era scopul lor final, dar atât eu cât și ceilalți colegi eram efectiv în permanență sub presiunea concedierii dacă am fi intenționat să facem opoziție. De la înființare și până în prezent, cotidianul Gazeta de Nord Vest a fost folosit atât de Govor Mircea cât și de Valer Marian în interes personal”….

Și cum năravul din fire  nu are lecuire,  nici astăzi situația nu e diferită.

Avocatul Adrian Cozma afirmă că i s-au solicitat bani pentru a se zice “de bine” de el în Gazeta de Nord-Vest. A refuzat sa plătească și are martor care confirmă posibilul șantaj.

Demersul infractional ar fi debutat în data de 3 iunie, când Adrian Cozma, în calitate de Director al Cancelariei Prefectului Satu Mare și de membru al Partidului Național Liberal, a fost invitat la o televiziune locală controlată de familia Govor.

Ca urmare, Adrian Cozma a remis Direcției Naționale Anticorupție, marți, o plângere penală pe numele celor doi Govor – tată și fiu – acuzându-i că s-au folosit de trustul lor de presă pentru a-l șantaja.

Potrivit celor mentionate de adevarul.ro,  arsenalul baronului social-democrat Govor a variat în anii săi de glorie de la trafic de influenţă la şantaj şi ameninţare, cu o capacitate de a avea influenţă, de la nivel de Satu Mare, până pe coridoarele cele mai obscure ale puterii din Bucureşti.

Sume însemnate se scurgeau din primăria mun.Carei către   firma Media Total pentru publicitate.  Finul primarului Kovacs, a semnat cu primăria Carei un contract de prestări servicii, 6777 din 21 mai 2015, pentru ca apoi să îl rezilieze, în 11 septembrie 2015, după semnalările noastre. Aici si aici.

https://www.buletindecarei.ro/2016/01/declaratii-de-la-dna-in-procesul-mircea-govor-opinia-otravita-a-finului-primarului-kovacs.html

Adevărul iese mereu la iveală, mai repede sau mai târziu, așa că șantajul sau linșajul mediatic nu este o soluție pentru acoperirea lui.

 

….

Buletin de Carei

Lasati un comentariu