Finul primarului Kovacs, cu contract semnat cu primăria Carei şi pentru corectură, „sperie” cititorii din Bacău ai Buletin de Carei

• publicat la: 14 octombrie 2015
Finul primarului Kovacs, cu contract semnat cu primăria Carei şi pentru corectură, „sperie” cititorii din Bacău ai Buletin de Carei

Ce mai freamăt, ce mai zbucium! Traficul Buletin de Carei dă insomnii şi bătăi de cap finului primarului Kovacs, director la cotidianul judetean Gazeta de Nord Vest.

Revenit la Carei în 21 mai 2015, pentru a semna un contract de prestări servicii cu primăria Carei prin naşul primar Kovacs, acesta a reactivat din septembrie , portalul de tristă amintire de acum 2 ani, cu exprimări pestilenţiale, rodul unor frustrări reprimate .

Finul primarului Kovacs, a  încheiat cu Primăria Carei, un Contract de prestări servicii nr.6777,  în calitate de PFA, în data de 21 mai 2015, pe o  perioadă de 1 an de zile, pentru ca pe 11 septembrie, după semnalările noastre , AICI,  să rezilieze acest contract. În Actul Adiţional 1 semnat pe data de 11 septembrie, nu se menţionează cauzele pentru care a fost reziliat contractul de colaborare cu instituţia Primăria Carei, reprezentată de naşul său, primarul Kovacs.

La art.1 din contractul 6777 din 21 mai 2015, la Obiectul contractului, era stipulat ca finul director  jurnalist, să administreze pagina de socializare  „Facebook”  a primăriei Carei, să editeze materiale despre activitatea administraţiei publice locale, să asigure CORECTURA  materialelor asigurate de către beneficiar, precum şi traduceri din limba maghiară în limba română.

La art.4 din contractul 6777 din 21 mai 2015, finul se obliga să promoveze imaginea municipiului Carei şi să execute în termenul stabilit serviciile menţionate la art.1 din contract.

Şi toate aceste servicii de corectură şi administrare a paginii de socializare, pentru suma de 1.300 lei lunar. În tot acest timp, finul primarului Kovacs  era angajat şi la cotidianul judeţean cu care primăria Carei are contract de publicitate de 10.000 lei lunar plus TVA.

La data de 11 septembrie 2015, contractul 6777 este reziliat, fără a se specifica motivele. Activitatea jurnalistică pusă în favoarea naşului chiar cu preţul abdicării de la orice principii, este continuată în  nota specifică acestui personaj. Careienii cunosc  situaţia adevărată chiar dacă bugetarilor le este teamă să se pronunţe.

Lipsit de posibilitatea şi curajul de a posta documentele care atestă prăduirea banului public în primăria Carei, finul primarului Kovacs, este preocupat de traficul  Buletin de Carei, care  există fără bani publici şi care publică documentele care atestă neregulile flagrante din Primăria Carei.

Dacă Buletin de Carei are trafic redus, de ce face obiectul de studiu al unui director de cotidian judeţean bine situat ?

Ca şi chelul care îşi pune mâna în cap, tocmai Bacăul îl dă de gol când scoate în evidenţă localitatea. Cică ar fi mai citit la Bacău. Şi taman după ce scrise statisticile,  ia Bacăul de unde nu-i în zilele  următoare…ca să vezi ce coincidenţă!

Unde până mai ieri Bacăul era în topul cititorilor, acum, ia-l de unde nu-i….

În subsolul paginii principale, puteţi accesa butonul de trafic care atestă cele menţionate. Este activ şi poate fi urmărit de oricine. Nu  traficul este scopul nostru.  Nu urmărim accederea în Top 10.

Buletin de Carei  nu se ascunde după  grupul de interes al primarului Kovacs. Buletin de Carei nu are  nevoie de bani publici pentru a exista. Buletin de Carei semnalează, cu documentele aferente, derapajele de la legalitate din primăria Carei, traficul de influenţă promovat de primarul Kovacs, angajările pe criterii politice sau de cumetrii, supraevaluările de  lucrări din bani publici, semnalări de recepţii şi plăţi la obiective nefinalizate şi subvenţionate din bani europeni, etc.

Nici nu mai aducem în discuţie calitatea de datornic la bugetul de stat a primarului Kovacs, pentru care are retinere pe statul de plată din salariu, de 30%.

Aducem însă în discuţie lipsa  locurilor de muncă şi exodul tinerilor din Carei în lipsa oricăror posibilităţi de punere în valoare a specializărilor lor.

Daniela Ciută

 

comentarii

de Horia Mărieș la 15 octombrie 2015 - 04:56

Într-un interviu acordat ieri unei cărți poștale ilustrate (Ansichtkarte, anziksz sau prescurtat anzix) primașul Eugen Kovács Jenő este cât se poate de sincer (ca niciodată): „Egyébként igyekszem magamtól távol tartani ezt az acsarkodást. Másokra bízom, hogy folytassák legalább elméleti síkon a vitát.”

Nu sunt un traducător autorizat, dar totuși risc să traduc, așa cum mă pricep și eu: „Pe de altă parte, încerc să țin departe de mine această sfadă. ÎI ÎNSĂRCINEZ PE ALȚII SĂ CONTINUIE, CEL PUȚIN PE PLAN TEORETIC, ACEASTĂ DEZBATERE.”

Drepr urmare, primașul careian, care este un subtil intelectual de Asuaju de Sus ce se exprimă foarte greoi (fiindcă, îl cităm: „n-am bază”), care nu știe să scrie decât cu un plaivaz gros de tâmplarie, ca să nu mai vorbim de faptul că atunci când i se vorbește de „mouse”, el fuge in cămără și scoate foarte speriat la iveală o capcană de prins șoareci, a angajat și plătește din banii publici, din banii contribuabilior careieni, trei bucățoaie mari și late de mercenari: 1. pe finul director de gazetă sătmăreană cea de sorginte pesedistă-govoristă și mai nou și vloghist amator cu opinii strâmbe; 2. pe consilierul personal ștefangheorghist care nu este cunoscut de fel pe la Primărie fiindcă nici nu dă pe acolo și care este redactorul șef al unui săptămânal tipărit la Cluj pe o hârtie igienică mizerabilă; și în final, dar nu în ultimul rând, 3. pe un alt consilier personal, pe un tânăr baschetbalist amator, fost și el redactor șef al unui ziar online local, un jurnalist destul de talentat de altfel, dar care are mai nou veleități de afacerist pus serios pe sifonat bani publici ca și PFA, prin intreținerea unor pagini de facebook și de web ale primăriei, animat de înalte ambiții politice pe plan local, înfiltrându-se recent ca membrană tãnără si cu perspective luminoase de viitor in „conducerea” udemeristă locală și țintind, bârfesc cârcotașii careieni, să-i ia locul cât se poate de rapid primașului, săpându-l incet-încet, dar temeinic și underground, pe la temelii.

Această trupă, redutabilă de altfel, nimic de zis, fiindcă foarte puțini primași din orășele de provincie, cam uitate de DNA și DIICOT cum este Careiul, au tupeul, își pot permite să aibă ca angajați trei jurnaliști „de casă”, trupa formată din cei trei indivizi susamintiți, îi continuă primașului, cel puțin pe plan teoretic, propagandistic, fiindcă acesta i-a lăsat pe toți trei gravizi, adică i-a ÎNSĂRCINAT, „dezbaterile” pe care acesta le are în contradictoriu cu opoziția politică locală și pe care nu-l duce mintea să le susțină singur.

N-am nimic împotrivă, primașul Careiului poate să-i angajeze, dacă vor mușchii lui,mpentru ca să-i spele imaginea ajunsă deja mult prea jegoasă, pe toți jurnaliștii disponibili de exemplu pe la Magyar Távirati Iroda, c-așa-i în democrație, are acest drept fiindcă trăim într-o țară liberă,mdar cu o singură condiție, să-i plătească pe cei trei mercenari pupincuriști doar din buzunarul (zseb-ul) lui.

Ca și oricare alt contribuabil careian, eu unul nu sunt de acord de nici o culoare ca nesimțitul si neobrăzatul de primaș să-i plătească pe cei trei măzgălitori pe hârtie din bani publici, din bugetul local careian, fiindcă și eu plătesc impozite și nu puține în aceea urbe și nu pot suporta, pot inghiți, fără să ripostez pe măsură, ca eventual și la o adică, acești trei pupincuriști jalnici să mă mai și împroaște cu zoaie, în publicațiile lor fetide.

Tetszik érteni, tistelt Önkormányzó Úr? Igen? Na jo, akor rendben van minden. Köszi.

Încercând să aflu înțelesul, sensul adânc al cuvântului „acsarkodás” (cuvânt destul de rar folosit de către vulg, unul mai cu pretentii, mai „intelectual”, cu mai multe înțelesuri și care are, mai mult ca sigur, o frecvență de utilizare extrem de scăzută în vocabularul primașului-tâmplar), recunosc că cel mai bine i-am înteles sensul corect de pe aici:

http://youtu.be/pmGqTejdIIo

P.S. Íi „sperie” finul-sas pe cititorii BdeC mai mult de o grămadă. Just watch me.

de sebi la 15 octombrie 2015 - 09:51

finule, ceva probleme in paradisul roau pe care il servesti??
da cu postul de la casa de batrani ce mai aveti? ati pus pe cine ati vrut dupa ce v-ati batut joc de cel care dadea portia intreaga de masa la batrani si acum nici aia nu va convine? vrea postul rodicacanepica ce duce copii la taiat de canepa la andrid? va taia si cu batranii canepa ?

de Horia Mărieș la 17 octombrie 2015 - 04:07

Am mai meditat. Noaptea este întotdeauna un sfetnic bun.

Am ajuns la concluzia înțeleaptă că „lupta” cea făr’ de sfârșit, dusă pe diverse planuri propagandistice, cu „victorii” de doi bani obținute de o parte sau de cealaltă, dusă cu cei trei jurnaliști pupincuriști-sclavi, plătiți din bani publici, de groful local primaș de önkormányzat, este ineficientă, neconcludentă, fără rezultate palpabile, sau altfel zis, este o „muncă în zadar”.

Indivizii de teapa celor trei vitéz huszár trebuie lăsați să fiarbă in zeama lor, în complexele lor de infeioritate, trebuie lăsați să-și răcească gura de pomană și să-și epuizeze cerneala din pix, sau sá-si toceasc mouse-ul de la laptop, fiindcă ei oricum se adresează unui public țintă captiv, deja indocrinat, deja índobitocit, care oricum gândește dor cu doi neuroni.

Replici imediate, mai bine spus pleznituri zdravene peste botul lor borât, vor trebui date de acum incolo celor trei insipizi, incolori și inodori numai in cazurile in care prin neobrăzarea, nesimțirea si tupeul nemărginit ce-i caracterizează, vor sări mult prea tare peste armăsarii asociației baronilor locali, numită Equus, când vor aduce jigniri de neacceptat neamului românesc și valorilor acestei tări, când șe vor lega gratuit de viața personală a unuia sau a altuia.

In rest, indivizii flecari trebuie lăsați să-și verse fierea pe viață după fiecare beție pe care o trag, fiindcă până la urmă „fiecare pasăre tot pe limba ei piere”. Punct.

Pe scurt, eforturile celor care încă mai sunt de bună credință, ale careienilor responsabili și doritori numai de bine, trebuie să se concentreze în principal pe stârpirea rădăcinii răului și anume pe judecarea și condamnarea demnitarilor ce sunt cauza și capul tuturor răutăților, pe il capo di tutti mafioso din urbe. Este mult mai eficient, mult mai pragmatic să se procedeze in acest fel.
Dați in ei ca în fasole până când o să le sară toti mucii și toți fulgii.
Ar fi de preferat ca acești demnitari să dispară in intunericul din Beciul Domnesc până la alegerile locale din 2016.
Punct.

de cititor careian la 17 octombrie 2015 - 08:49

pai tocmai de aici vine si aparitii gunoaielor de nord vest prin Careiul nostru..au aflat si autoritatile ce de manareli se fac la primaria Carei si cum au inceput sapaturile au iesit la iveala si alte nereguli decat cele scrie in buletinulde Carei..nenorocitii cred ca scapa daca arunca cu noroi in cei ce respecta legea si pe careienii care se duc sa isi plateasca darile.
tactica cu aruncatul cu noroi in cei care vor sa se faca curateni e demult fumata si nu mai crede nimeni in bunele intentii ale primarilor care au angajat jurnalisti de scandal ca sa se apere.
cum isi pin ei mana in cap saracii ca sa se apere tot mai tare ies la iveala hotiile si diferenta intre ei si cei pe care ii denigreaza.
ce au facut in 7 ani sotiile de primari??? cu ve afaceri se lauda consilierii udemere de au ajuns sa isi faca case doar ce au ajuns in consiliu?? ati putea sa publicati ceva documente ca sa aratati cu ce se ocupa alesii lui jeno care a bagat in consiliu un consilier contabil la firma de scaune desi nu el urma pe lista udmr!

Lasati un comentariu