Dialog la Primăria Cluj liniște la cea din Carei

• publicat la: 9 iulie 2020
Dialog la Primăria Cluj liniște la cea din Carei

Priviți cum se procedează la primăriile unde se respectă contribuabilii! Se anunță până și soluțiile cu care se efectuează stropirile pentru tratamentele fitosanitare la arbori și arbuști. La Carei nu numai că nu există dialog cu cetățeanul dar nu a fost specificat  cu ce soluții a fost efectuată stropirea din avion care a dus la  agitația sporită a țânțarilor din oraș.

La Carei nu se încep din martie stropirile contra țânțarilor pentru a diminua numărul lor și nici nu se asigură informarea cetățenilor  despre acțiunile din administrația locală. Nici până la această dată nu a fost făcut public Registrul spațiilor Verzi conform legislației în vigoare și nimeni de la instituțiile statului nu reacționează mai ales că se apropie alegerile locale. Probabil că deja s-au finalizat alianțele politice iar primarii de la UDMR trebuiesc…,,protejați,,.

Primăria Cluj-Napoca anunță acțiuni de efectuare tratamente fitosanitare la arborii și arbuștii din zonele verzi și parcurile din municipiu. Operațiunea se va desfășura în perioada 8 – 31 iulie 2020, între orele 22.00 – 06.00. Acțiunile vor începe din zona centrală – Parcul „Simion Bărnuțiu” și vor continua în zonele verzi din cartierele municipiului.

Produsele folosite sunt CALYPSO 480 SC, SILWET GOLD, DITHANE M 45, ATOMIK. Aceste produse sunt omologate și sunt incluse în baza de date PEST EXPERT a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Acțiunea este realizată de RADP Cluj-Napoca și se desfășoară în conformitate cu următoarele prevederi legale:

  • Legea nr. 24/2007 a Spațiilor verzi (actualizată)
  • Ordinul nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației.
  • Ordinul Comun 45/1991 al Ministerului Apiculturii și Legea Apiculturii nr. 383 din 24 decembrie 2013, precum și protocoalele de colaborare nr. 328482 și nr. 3242/F/2016

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere a bolilor și dăunătorilor la arbori și arbuști, acțiunile de efectuare tratamente fitosanitare trebuie tratate în mod unitar atât pe spațiile verzi aparținând domeniului public, cât și pe spațiile verzi aparținând domeniului privat pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, să efectueze, la rândul lor, tratamente fitosanitare.

Lasati un comentariu