Școala, încotro? Sunteți de acord ca Bacalaureatul și Evaluarea Națională să se poată echivala cu mediile?

• publicat la: 28 iulie 2020
Școala, încotro? Sunteți de acord ca Bacalaureatul și Evaluarea Națională să se poată echivala cu mediile?

Camera Deputaţilor a adoptat tacit un proiect de lege care prevede că, prin excepţie, în cazuri justificate reprezentate de declanşarea stării de urgenţă, stării de alertă şi de efectele generate de acestea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării poate înlocui probele de la Evaluarea naţională şi Bacalaureat cu echivalarea mediilor.  Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu acest proiect, Senatul având decizia finală, potrivit Agerpres.

Iniţial a fost stabilit un termen de adoptare tacită pentru 3 septembrie  dar a  fost modificat pentru 3 iulie după ce  Comisia de specialitate a Camerei a dat raport de respingere pentru acest proiect.

Din luna martie a acestui an elevii și studenții nu au mai frecventat unitățile de învățământ, procesul educațional fiind transferat în mediul online. Așa că doar cei care au dorit au participat  la cursurile online și ne referim atât la dascăli cât  și la elevi.  Clase întregi de elevi au rămas fără ore de matematică sau alte specializări după ce cadrul didactic a intrat în șomaj tehnic. Au existat și situații în care dascălii au depus un efort susținut pentru a susține orele online dar de multe  ori doar  în prezența a 5-6 elevi.

Școala cu dascălul la catedră și elevii în bănci nu este la fel de bine văzută de minister precum aglomerațiile din supermarket-uri  sau din aeroporturi atunci când mii de români pleacă la cules de sparanghel în plină Stare de Urgență.

Sunteți de acord ca Bacalaureatul și Evaluarea Națională să se poată echivala cu mediile?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu