Mesajul Casei Județene de Pensii Satu Mare cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

• publicat la: 1 octombrie 2020
Mesajul Casei Județene de Pensii Satu Mare cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

La fiecare început de toamnă, pe data de 1 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice.

      Cu această ocazie, Directorul Executiv al Casei Județene de Pensii Satu Mare, în persoana domnului Cristian Soponoș, întreaga conducere și colectivul instituției, se adresează pensionarilor, îi felicită și le transmit acestora, să se bucure de anii cei mai liberi ai existenței lor, împreună cu familia și cei dragi, dorindu-le totodată, să-și păstreze energia și sănătatea.

        De asemenea, informează  viitorii pensionari, actualii asigurați sau neasigurați, care nu au realizat suficientă vechime, că au posibilitatea să își completeze stagiul necesar de cotizare, pentru a putea să solicite și să beneficieze de pensie, prin așa numita ,, cumpărare de vechime”.

        Aceasta deoarece, odată cu apariția Ordonanței de Urgență nr. 163 din 24 septembrie 2020, persoanele care nu au avut calitatea de asigurat pe anumite perioade,  pot să încheie un contract de asigurare cu Casa Județeană de Pensii, pe o perioadă de cel mult 6 ani anterior încheierii contractului. Aceștia pot să solicite mai multe informații la sediul Casei Județene de Pensii sau pot consulta site-ul institutiei noastre: www.cjpsm.ro.                   

Lasati un comentariu