Donații pentru Spitalul Municipal Carei care anunță excedent de peste 1,6 milioane lei

• publicat la: 18 ianuarie 2021
Donații pentru Spitalul Municipal Carei care anunță excedent de peste 1,6 milioane lei

Rotary Club Satu Mare anunță că donează două sisteme de oxigenoterapie Spitalului COVID Carei și oferă, astfel, o șansă în plus pacienților infectați cu noul virus. În tot acest timp Spitalul Municipal Carei informează că are excedent de 1.649.352 lei. Se confirmă astfel cele menționate de Buletin de Carei privind existența  în conturile spitalului careian a unor sume frumoase deși unii pacienți sunt puși să își cumpere medicamentele.

La data de 1 octombrie 2020 soldul de la Spitalul Municipal Carei era de 2.764.464,54 lei și totuși nu se achiziționează aparatura necesară. Unde ajung banii?

https://www.buletindecarei.ro/2020/12/situatia-de-la-spitalul-municipal-carei-in-cifre-oficiale.html

Comunicat Club Rotary

În urma campaniei de strângere de fonduri desfășurată de Rotary Satu Mare pe parcursul lunii decembrie 2020, membrii clubului au reușit să strângă suma necesară achiziției a două echipamente de oxigenoterapie cu debit mare AIRVO2, pe care le-au donat Spitalului COVID din Carei din județul Satu Mare, în cursul săptămânii trecute.

Cu ajutorul și implicarea cadrelor medicale ale spitalului, coordonate de dl. Dr. Dragoș Ciprian, care au sesizat membrii Clubului Rotary cu privire la necesitatea acestor aparate, rotarienii sătmăreni au reușit să faciliteze accesul la modalități prin care se poate câștiga timp prețios pentru pacienții care au mare nevoie de oxigen.

Astfel, cu sistemele de oxigenoterapie cu debit mare donate spitalului, ce reprezintă o ,,punte” între oxigenoterapia standard, din dotarea unei secții medicale și sistemul CPAP utilizat în sectiile ATI, pacienții care dezvoltă insuficiență respiratorie și pentru care nu se poate asigura  imediat un loc în secția de Terapie Intensiva pot beneficia de această metodă superioară de oxigenoterapie, ce poate face diferența între viață și moarte.

“Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibil acest proiect. Vă mulțumim pentru solidaritate, pentru fiecare contribuție și pentru că, încă o dată, ați dat dovadă de omenie. Mulțumim deopotrivă domnului doctor Dragoș Ciprian pentru implicare și tuturor partenerilor noștri pentru generozitate!” transmite dl. Pavel Szilárd Ötvös, președintele Clubului Rotary Satu Mare

 https://www.buletindecarei.ro/2020/12/situatia-de-la-spitalul-municipal-carei-in-cifre-oficiale.html

Buletin de Carei

Lasati un comentariu