Crește numărul elevilor ce primesc Burse Români pentru Români

• publicat la: 26 martie 2021
Crește  numărul elevilor ce primesc Burse Români pentru Români
.
De Buna Vestire, încă cinci copii (Elena, Sandor, Eva, Mihai și David) din Târgu-Secuiesc, Ojdula și Sfântu-Gheorghe au primit banii de burse în cadrul programului Bursele
În total avem înscriși 32 de tineri din jud. Covasna, Harghita și Satu-Mare.
Prin acest demers, Asociația Calea Neamului, Grai Străbun și Liga Studenților Iași sprijină învățământul cu predare în limba română din Transilvania acordând elevilor cu rezultate bune la învățătură si cu o situație materială grea, burse în valoare de 500 de lei, de trei ori pe an.
.
Fondurile se strâng în contul Asociației Calea Neamului, deschis special în acest scop la
BRD: RO77BRDE080SV91101760800.
.
Tinem cont că Ungaria finanțează învățământul cu predare în limba maghiară în întreaga Transilvanie, dar si în jud. Bacău, statul român nevenind cu nicio măsură compensatorie în acest sens. În Covasna și Harghita există zone compacte în care limba română nu se mai aude deloc, acest fapt reprezentând un real pericol pentru siguranța națională a României.
Ne revine imensa sarcină de a pune umărul la supraviețuirea etnicității românești, mai ales în Arcul Intracarpatic, de a-i sprijini pe frații si surorile noastre de sânge si credință cu toate puterile noastre. Suntem români pentru români!
Mulțumim din tot sufletul oamenilor minunați care în ultimul timp au trimis bani pentru fondul de burse, deși vechiul meu cont de Fb. a fost șters de cenzura corectitudinii politice.
Adâncă recunoștință pentru Brînzei Adriana, Petre Teodor, Marius Constantin Rotariu, Jijeu Elena Cati, Viorel Nicolae, doamna doctor Șuslănescu, Viorel Rusu, Andrei Flaviu, Ioan Daniel Toporan, Pienaru Dan, Andrei Drăghici de la Grai Străbun, Filote Adrian, Tudor Mihaela, Georgeta Silvia, Valentin Trăistaru, Nicolescu Lucian, Prisăcaru Adrian, Stroe Maria, Maria Marcu, Vlăduț Mircea și Sălăjan Iuliana.
Mulțumim foarte mult si partenerilor noștri media, Cuvântul liber din Târgu-Mureș, prin doamna Mariana Cristescu, Mesagerul de Covasna, cu Maria Crețu Graur, Buletin de Carei, cu Daniela Ciută si ActiveNews, cu Victor Roncea.
Împreună oameni buni, mergem cu Dumnezeu înainte pentru biruința Neamului Românesc!
.
Mihai Târnoveanu

Lasati un comentariu