Despre siguranța navigării pe internet la Școala Gimnazială Pișcolt

• publicat la: 22 martie 2021
Despre siguranța navigării pe internet la Școala Gimnazială Pișcolt

Contextul pandemiei a determinat copiii să fie mai mult timp conectați online, ceea ce i-a expus unui nivel mai mare de risc online de a accesa conținuturi nepotrivite vârstei sau dăunătoare, de a comunica cu persoane rău-intenționate sau chiar la riscuri de conduită, cum ar fi în cazurile de hărțuire online.

Fiindcă ne pasă ca elevii noștri să fie în siguranță și online, luni, 22 martie 2021, Școala Gimnazială Pișcolt în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție a desfășurat o activitate de prevenire și informare despre siguranța navigării pe internet.

Au participat 44 elevi, 18 părinți, doamna director Erdei Liana, doamna învățătoare Jurj Rodica, iar din partea IJP-ului comisar Hrihorișan Felicia, Chiorean Livia și agent șef principal Predoi Marian.

Pe parcursul activității am descoperit faptul că toți copiii sunt familiarizați cu noțiunea de internet, utilizând acest serviciu zilnic, fie pentru jocuri, fie pentru căutarea de informații ori vizionarea de filme. Timpul pe care aceștia îl petrec în fața unui gadget este divers, de la o oră în weekend până la 6 ore pe zi.

De asemenea, am aflat că în unele cazuri părinții limitează accesul la internet, însă am întâlnit și situații în care părinții nu au o poziție fermă în ceea ce privește utilizarea internetului.

Prin realizarea acestei activități am conștientizat faptul că pe lângă beneficiile oferite de internet există și pericole, copiii sunt cei mai vulnerabili în astfel de situații, astfel că în continuare ne propunem să derulăm activități referitoare la educația media și la siguranța online a copiilor.

Sfaturi pentru părinți:

• Stabiliți reguli: când, cum, cine, cât

• Vorbiți cu ei, fiți deschiși, explicați

• Filtrați accesul la Internet:

– filtrați căutările din browser

– instalați instrumente de control parental pe TOATE dispozitivele digitale

• Explicați cum să se protejeze:

– să nu dea niciodată nume, nr. telefon, parolă, adresă, școală, poze, filme

– să nu deschidă mesaje de la străini

– sub nicio formă să nu se întâlnească fizic cu oamenii din mediul virtual

Încercaţi să gândiţi înainte să publicaţi online!

BLOCK agresivității! Și glumele dor!

 

 

Lasati un comentariu