Discriminare! Un demnitar al statului participă doar la activități ale conaționalilor nu și la marcarea zilei de 9 mai

• publicat la: 11 mai 2021
Discriminare! Un demnitar al statului participă doar la activități ale conaționalilor nu și la marcarea zilei de 9 mai

Duminică, 9 mai 2021, începând cu ora 12.30, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de pictură „Tablouri noi/Új képek/Neue Bilder” a artistului Stefan Gnandt. Primarul Kovacs a fost prezent în primul rând și s-a adresat asistenței.

Tot în ziua de duminică, 9 mai 2021, a avut loc la Monumentul Ostașului Român o depunere de coroane cu ocazia zilei de  9 mai, ziua obținerii Independenței de stat a României, țara al cărei demnitar este  Kovacs Eugen. Coroana de flori din partea Primăriei Carei a fost depusă de directorul Direcției de Cultură, Bogdan Georgescu. Primarul Kovacs nu s-a deplasat la  Monumentul Ostașului Român ci doar la expoziția  lui Stefan Gnandt de la castel. A participat și a fost menționat ca primar dar nu a purtat eșarfa de primar așa cum este specificat în lege. Din moment ce la conducerea Prefecturii avem un reprezentant al UDMR e puțin probabil ca să se ia măsuri împotriva nerespectării legislației de către demnitarul Kovacs. În tot acest timp, primarul Kovacs încasează nestingherit toate indemnizațiile cuvenite unui demnitar al statului român.

Buna înțelegere și respectul reciproc de care fac mereu caz cei din ONG-ul UDMR au fost călcate în picioare tocmai de președintele UDMR Carei care este și primar și demnitar al statului român.

În municipiul Carei nu există clase de meserii cu specializarea ,,ospătar,, cu predare în limba română iar conducerea exclusiv UDMR a municipiului desconsideră sărbătorile statului român.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu