Granița de nord-vest asediată cu sute de tone de deșuri textile și haine second hand

• publicat la: 22 iunie 2021
Granița de nord-vest asediată cu sute de tone de deșuri textile și haine second hand

Poliţiştii de frontieră  din Oradea, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad, precum și polițiștii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a peste 127 de tone de deșeuri, constând în textile, plastic, carton și haine  second hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale. Idem la Nădlac. 

Poliţiştii de frontieră arădeni, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a opt mijloace de transport încărcate cu peste 130.000 de kilograme de deșeuri, constând în haine şi mobilier second hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

În data de 18.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a douăt automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand de la diferite societăți comerciale din Austria și Olanda pentru firme din România.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele două vehicule erau transportate 27.200 de kilograme de astfel de deşeuri.

În ambele cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Tot în data de 18.06.2021 dar și în data de 19.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Borș și Vărșand au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a șase automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii textile, plastic, carton și haine second hand de la diferite societăți comerciale din Italia, Belgia, Suedia, Germania și Austria pentru firme din România.

 Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu textile, plastic, carton și haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele șase vehicule erau transportate 100.950 de kilograme de deşeuri.

În toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu