Peste 27 tone deșeuri prezentate ca haine second confiscate la vama Petea

• publicat la: 21 iunie 2021
Peste 27 tone deșeuri prezentate ca haine second confiscate la vama Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 27.000 de kilograme de deșeuri, constând în haine second hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

În data de 18.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a douăt automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand de la diferite societăți comerciale din Austria și Olanda pentru firme din România.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu haine second hand într-o stare avansată de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele două vehicule erau transportate 27.200 de kilograme de astfel de deşeuri.

În ambele cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

Lasati un comentariu