Au fost curățate mormintele unor români participanți la Marea Unire. Urmează reabilitarea lor

• publicat la: 2 iulie 2021
Au fost curățate mormintele unor români participanți la Marea Unire. Urmează reabilitarea lor

După salvarea de la vânzare a mormintelor intelectualilor români participanți la Marea Unire, a venit vremea să fie curățate locurile de veci, în semn de respect pentru cei ce odihnesc în ele. Astăzi, datorită contribuției unui dascăl pensionar din Carei, cele două morminte au fost curățate de patina vremii și urmează în curând reabilitarea lor.

Așa arătau înainte de curățare….

Mormântul dascălului Constantin Albu, director de școală și delegat la Marea Unire  de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 și al dascălului român Ioan Szuhanyi au fost scoase la vânzare în cursul anului trecut.

Datorită generozității unor români patrioți, a fost achitată taxa de administrare pentru încă 20 de ani.

Veșnica lor pomenire!

Din păcate, mormintele protopopilor George Marchiș și Romulus Marchiș, luptători pentru drepturile românilor din Transilvania ocupată, au fost distruse și nu mai putem aprinde  o lumânare la căpătâiul lor. Rugăciunile și recunoștința noastră însă nu pot fi distruse de dușmanii neamului românesc.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/09/mormantul-unui-dascal-roman-salvat-de-la-desfiintare-la-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/10/apel-pentru-salvarea-locului-de-veci-al-unui-dascal-roman.html

Lângă mormintele celor doi români se află și mormântul unui copilaș, un mormânt care se pare că nu mai are aparținători. Tânărul care a fost angajat pentru curățarea mormintelor celor doi dascăli patrioți s-a ocupat  din proprie inițiativă și de locul de veci al micuțului creștin fapt pentru care merită tot respectul nostru!

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu