Burse Români pentru Români din fonduri private

• publicat la: 4 august 2021
Burse Români pentru Români din fonduri private
.
Bursele Români pentru Români!
Încă 6 copii care urmează învățământul cu predare în limba română din Târgu-Secuiesc au primit ieri banii de burse, 500 lei fiecare (vedeti primele comentarii). Am ajuns astfel la 40 de elevi bursieri, din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare, 15 dintre ei fiind din Târgu-Secuiesc.
Ne-am îndreptat atenția spre acest municipiu al jud. Covasna, deoarece aici situația învățământului cu predare în limba oficială a statului român este extrem de grea, efectivul de elevi fiind în continuă scădere. Am cooptat inclusiv copii din familii mixte, care studiază în limba română, pentru a-i încuraja să rămână și pe mai departe în acest sistem si pentru a fi un exemplu de urmat și pentru alte familii mixte, multe dintre ele alegând învățământul în limba maghiară.
Mulțumim din tot sufletul tuturor oamenilor minunați care au trimis fonduri pentru burse în ultimul timp, datorită lor, reusind cooptarea celor 6 copii noi în programul nostru comun, desfășurat de Asociația Calea Neamului și Grai Străbun. Dumnezeu să- răsplătească pe V. Cosmin Petruț, Mihail Toderașcu, T. Valentin Cosmin, S. Traian, Daniel Toporan!
Bursele se adresează elevilor din secțiile și unitățile de învățământ cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș și Satu-Mare, cu rezultate bune la învățătură și cu o situație materială nu tocmai strălucită.
Îi răsplătim pe acești copii pentru faptul că fac cinste învățământului românesc și îl mențin în viață prin prezența lor, în contextul în care de-a lungul timpului s-au desființat în aceste județe tot mai multe secții, clase, chiar școli întregi cu predare în limba română. Situația este disperată mai ales în Covasna și Harghita.
Programul burselor Români pentru Români a început pe 1 octombrie anul trecut, de Acoperământul Maicii Domnului iar în prezent avem înscriși 40 de elevi.
Fondurile se strâng în contul special deschis pentru acest scop la BRD: RO77BRDE080SV91101760800, Asociatia Calea Neamului.
Prima serie de burse a fost acordată în octombrie-noiembrie 2020, a doua în februarie-martie, anul acesta, iar cea de a treia, pentru iulie-august.
Bursele se dau de trei ori pe an si sunt de 500 lei pentru fiecare copil. Scopul acestui demers este oprirea formării unui deșert etnic românesc în Arcul Intracarpatic, care se prefigurează a fi creat atât prin părăsirea de către români a acestui spațiu cât si prin deznaționalizarea lor, în principal prin pierderea limbii române. Încurajăm astfel familiile românești, dar și pe cele mixte să-și înscrie copiii în clasele cu predare în limba română, să nu se mute cu domiciliul în alte județe, într-un cuvânt să rămână pe loc, în paradigma românească.
Demersul nostru este încă la început, avem însă semne clare că va lua amploare. Orice lucru bun are un început, iar noi toți împreună l-am făcut deja, cu ajutorul lui Dumnezeu îl vom și continua. Fiecare copil care se bucură de acesti bănuți și simte recunostința și dragostea noastră românească, contează.
Fiecare copil care merge să învețe în limba română este o baricadă națională, mai ales dacă și învață bine, mai ales dacă dovedește că în pofida unei situații materiale grele, face cinste învățământului în limba română. Fiecare elev contează, căci atunci când nu se îndeplineste numărul necesar, clasele, secțiile sau scolile cu predare în limba națională se desființează. De aceea chiar contează enorm fiecare ”soldat” de pe acest front, de pe acest aliniament al rezistenței naționale. Fiecare bursă devine în acest context o medalie pusă în pieptul lor de românași, o medalie acordată în semn de prețuire de către noi toți.
Ungaria investește anual zeci de milioane de euro în învățământul cu predare în limba maghiară din întreaga Transilvanie și nu numai. Sunt sute, poate mii de familii mixte care preferă să-și dea copiii la scoala în limba maghiară, tocmai pentru aceste ajutoare pe care le primesc.
Statul român nu face absolut nimic să compenseze acest lucru. Greul ne revine nouă, până când vom avea o clasă politică care își va da seama, că fără sprijin, românii din Covasna și Harghita nu vor putea rezista prea mult acolo. Cine își imaginează că fără Centrul țării, România va supraviețui, se înșeală.
Când se rupe țara din mijloc, se pulverizează totul, este o chestiune ce ține de siguranța națională, de o viziune a unei strategii naționale, destul de simplu de înțeles. Situația devine dramatică pe zi ce trece și în Mureș, unde UDMR a cucerit primării, inclusiv în Târgu-Mureș, în care românii sunt majoritari, nemaivorbind de Satu-Mare, de pe Graniță, unde UDMR controlează cam totul.
Bursele Români pentru Români sunt sustinute și prin partenerii noștri media, ActiveNews, redactor-șef, Victor Roncea , Cuvântul liber din Târgu-Mureș, prin doamna Mariana Cristescu, Buletin de Carei, director, Ciută Daniela și Mesagerul de Covasna, director Maria Crețu-Graur.
Ne facem datoria de români, datoria de a îmbrățișa fiecare copil ce va alcătui Generația de mâine. Suntem Români pentru Români, așa cum am pornit în 2014 și mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc.
.
Mihai

Lasati un comentariu