Susțineți Proiectul ,,Bursele Români pentru Români,,

• publicat la: 31 octombrie 2020
Susțineți Proiectul ,,Bursele Români pentru Români,,

Liga Studenților Iași, președinte Silvian Man, se alătură proiectului Burse români pentru români  inițiat de Calea Neamului și Grai Străbun.

Va beneficia de  pe urma acestui proiect și un student din Covasna care studiază în centrul universitar Iași. Ionuț din Mărtănuș un tânar de toată isprava, care a participat la multe dintre acțiunile noastre si care are rezultate foarte bune la învățătură si acum, la facultate, a primit deja prima bursa trimestrială de 500 lei, la fel si cele două eleve din Valea Mare, Cristina si Elena. Maria, Adelina, Amalia și Valentin sunt alți beneficiari ai acestor burse binevenite.

,,Săptămâna aceasta vom înscrie în program noi elevi, putând face acest lucru datorită românilor pentru români care au trimis în ultimul timp fondurile necesare în contul Asociației Calea Neamului,

BRD: RO77BRDE080SV91101760800,

deschis special în acest sens.

Avem la ora actuală în cont, după ce am afectuat ultimile transferuri, 10.000 lei!  Așadar, chiar facem o treabă bună împreună si proiectul nostru capătă o reală amploare. Le suntem profund recunoscători acestor oameni deosebiți, numele lor întreg nu-l pot pune decât în cazul în care primesc acordul lor. Numele tuturor însă este si va fi pomenit în biserici pe pomelnice si-l știe Dumnezeu: B.Adriana, R.Viorel, J.Cati, S.Traian, V.Felicia, R.George, D. Mihaela, V.Ionuț, G. Gabriel, O. Paulina, Drăghici Andrei, L. Mihaela, D. Irina, Daniel Toporan, A. Lucian, R. Bogdan, L. Elena.
Personal mă înclin în fața tuturor acelor care prin diverse moduri îi sprijină pe acesti copii care țin Scoala în Limba Română vie acolo unde este cel mai greu: Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare, Ghimeș-Palanca, jud. Bacău.

Ne adresăm copiilor din unitățile de învățământ cu predare în limba română care au rezultate bune la învățătură dar o situație materială grea.
Consider că începutul acestui proiect ambițios este bun, acest lucru datorându-se si partenerilor noștri media care au promovat acțiunea noastră si anume ziarul ,,Cuvântul liber” din Târgu-Mureș (sărutări de mână Doamnei Mariana Cristescu, un adevărat om de cultură în pieptul căruia bate o mare inimă Românească), ,,Buletin de Carei”, publicație condusă de doamna Daniela  Ciută, luptătoarea pentru drepturile românilor de pe Graniță, site-ului ,,Mesagerul de Covasna”, cu doamna Maria Crețu-Graur,  care ne-a însoțit de-a lungul timpului în mai toate acțiunile noastre, fiind parte activă din acestea si bineînteles siteul ActiveNews, avându-l ca redactor șef pe bunul si vechiul nostru prieten, Victor Roncea.
Sunt Baricade pe care cu greu le apărăm, dar, copil cu copil, sat cu sat, oraș cu oraș, lupta pentru România continuă. În fiecare suflet sădim o Țară întreagă cu toată Istoria ei. Aceste suflete de români sunt transeele noastre în care ducem ultima bătălie…pe care frați si surori, nu o putem pierde,,  scrie pe pagina sa Mihai Târnoveanu, președintele asociației Calea Neamului.

Lasati un comentariu