A solicitat ajutor medical pentru diaree și a fost internat pe secția covid! ,,Stați liniștiți că nu va fi îngropat cu sac negru,,

• publicat la: 24 februarie 2022
A solicitat ajutor medical pentru diaree și a fost internat pe secția covid! ,,Stați liniștiți că nu va fi îngropat cu sac negru,,

Un bărbat de 88 de ani, cu diaree, a solicitat ajutor medical la domiciliul său din Moftin în data de 3 februarie 2022. Cu două teste rapide antigen negative și cu un test rapid pozitiv dar pe alt nume decât al său a fost internat pe secția covid etaj 3 de la Spitalul Municipal Carei! Ambulanța  nu a oprit la serviciul Urgențe ci a mers direct la secția covid.

Atenție! Pe baza unui test care NU ÎI APARȚINEA! Ulterior a apărut un document tipărit pentru un test nazo-faringian dar care nu e înregistrat și nu are nicio parafă.

Plimbat între etaje și secții, după ce a fost ținut pe secția covid timp de 7 zile, bărbatul de 88 de ani a decedat la data de 17 februarie 2022, la secția Interne.

La data de 15 februarie 2022, după ce a stat pe secția covid în perioada 3-10 februarie, bărbatul a fost supus unui examen radiologic care nu atestă probleme specifice. Cu cartea de identitate în față, nu au fost în stare să socotească vârsta bărbatului născut în anul 1934 și nici să scrie corect numele.

Încă nu se știe cine a dirijat ambulanța la intrarea spre secția covid și nu la Urgențe dar familia sa e decisă să afle.

Degeaba a semnalat familia sa încurcătura mai mult sau mai puțin voită. Bărbatului de 88 de ani i s-a semnat deja condamnarea din momentul când a ajuns  la el acasă ambulanța și când asistenta  a spus că ,,având  în vedere vârsta,,…..Persoana  în cauză nu era bolnăvicioasă, nu era dependent de medicamente și nu era cu un picior  în groapă cum a fost catalogat datorită vârstei sale!

Nu i s-a cerut card de sănătate sau cupon de pensie, nimic înafară de cartea de identitate.

În data de 17 februarie 2022, medicul curant de la Interne a anunțat  telefonic familia…,,puteți veni după bătrân,,.

Familia a venit după ,,bătrânul,, fără suflare care a solicitat în 3 februarie asistență medicală pentru o banală diaree. Priveghiul a avut loc în data de 18 februarie iar înmormântarea  în 20 februarie.

Primul medic curant a plecat la  un congres de medicină la Cluj Napoca și a transmis ,,se poate suna pe secție pentru informații despre pacient,,. Al doilea medic curant  și-a luat câteva zile de concediu iar apoi, din 10 februarie 2022, bărbatul de 88 de ani a fost transferat pe secția Interne.

Fiica sa a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei în data de 8 februarie 2022. Răspunsul a fost pe măsura pregătirii magistraților. Adică reclamantul să indice infracțiunea care face obiectul sesizării.  Curat-murdar! Și dacă tot se cere reclamantului să indice infracțiunea de ce nu ar împărți și beneficiile financiare?

Acesta este unul dintre cazurile terminate tragic pentru persoanele care sunt condamnate din start datorită vârstei și nu stării de sănătate.

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu