Program Carei Fest 2022 propus de Direcția de Cultură

• publicat la: 22 mai 2022
Program Carei Fest 2022 propus de Direcția de Cultură

Luni, 23 mai 2022, de la ora 13,00, va avea loc în Sala Festivă a Primăriei Carei, ședința Consiliului Local unde se va supune la vot proiectul pentru Carei Fest 2022, un proiect ce înlocuiește de câțiva ani  ,,Zilele orașului,,. Primarul nu mai vrea standuri cu articole artizanale, cu meșteri populari sau de alimentație publică. Cei care doresc  să savureze clasicele ,,Zilele orașului,,  trebuie să meargă la Satu Mare, municipiul reședință de județ. Producătorii locali careieni mai pierd o șansă de a-și expune produsele pe parcursul manifestărilor Carei Fest 2022. Primarul Kovacs, adoptat de Carei în anii 80, nu s-a obișnuit nici acum cu bucătăria locală și în consecință refuză tarabele cu preparate specifice.

Nu mai avem parte nici de defilarea majoretelor, a trupelor de luptători daci și romani de la Muzeului  Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. Totul se va reduce la suprafața Parcului Dendrologic în incinta căruia nu funcționează camere de supraveghere.

Lupte daco-romane de Zilele Careiului

Zilele Careiului,ediţia 2013

Programul propus de Direcția de Cultură începe la data de 29 iulie și se încheie la data de 7 august 2022. Bugetul solicitat este de 350 mii lei. Primăria Carei nu face publice proiectele de hotărâre și nici anexele acestora. Putem spune că primarul evazionist adoptă comportamentul grofilor și al hortystilor din moment ce refuză careienilor dreptul la informare.

PROGRAM propus pentru CAREI FEST 2022

Festivalul de folclor al naţionalitatilor- ediţia a Ill-a 29 iulie

  • Expoziţie internaţională de folclor
  • Ziua Folclorului Românesc. Ceatăra 20 de ani.  Alături de generaţiile Ansamblului Ceatăra vor evolua ansambluri folclorice şi solişti cunoscuţi de folclor din ţară
  • Ziua Folclorului Maghiar şi German – Ansambluri de dansuri şi muzică tradiţională germană şi maghiară, Ansamblul Rekettye din Carei şi invitaţi din Ungaria.

STRONGMAN – ediţia a XII-a 31 iulie

  • Strongman- Concurs internaţional de forţă

AUGUSTFEST – ediţia a XIII-a

1 august – Gala Dansului Careian – spectacol de dans cu cluburile de dans din municipiul Carei şi invitaţii lor

2 august – Jazz Day – Recitaluri de jazz cu invitaţi din ţară şi străinătate

3 august – Gală de operetă – Spectacol de gală cu arii de operetă şi fragmente de musicaluri celebre în limbile română, maghiară, italiană şi engleză.

4 august – Concert formaţie din Ungaria – În deschidere talente locale de muzică uşoară.

5 august – Concert formaţie din România – În deschidere talente locale de muzică uşoară.

6 august – Concert formaţie din România – În deschidere talente locale de muzică uşoară.

Concertele vor avea loc în intervalul orar 20.00-22.30. De asemenea, în perioada 6-7 august va avea loc şi un Târg internaţional de vinuri.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu