A demisionat un consilier al lui Viktor Orban după declarațiile de la Tușnad: „Discurs pur nazist, demn de Goebbels”

• publicat la: 26 iulie 2022
A demisionat un consilier al lui Viktor Orban după declarațiile de la Tușnad: „Discurs pur nazist, demn de Goebbels”

Potrivit hotnews.ro, ​Zsuzsa Hegedüs, unul dintre cei mai vechi consilieri ai premierului Viktor Orban, a demisionat marți, în urma declarațiilor făcute de acesta la Băile Tușnad, conform presei maghiare. Ea l-a acuzat pe liderul de la Budapesta că a avut un discurs pe placul „celor mai însetați de sânge, care urăsc rasele, un text pur nazist, demn de Goebbels”.

Zsuzsa Hegedüs este unul dintre cei mai longevivi consilieri ai premierului ungar, ea fiind împuternicit guvernamental pentru politici de convergență socială.

Ea a transmis marți o scrisoare deschisă în care califică discursul liderului de la Budapesta drept unul „nazist”.

  • „Îmi pare sincer rău că trebuie să pun capăt unei relații din cauza unei poziții atât de rușinoase”, spune Zsuzsa Hegedüs.
  • (…) Nu știu cum de nu ați observat că, atunci când ați citit discursul, ca de obicei, ați prezentat un text pur nazist demn de Goebbels, de la precedentul anti-migrant și anti-european”, continuă ea

Zsuzsa Hegedüs mai spune că discursul susținut de Viktor Orban la Băile Tușnad contrazice toate valorile sale fundamentale, astfel că, după o colaborare de aproape 20 de ani, nu are altă opțiune în afara demisiei.

integral pe hotnews.ro

 

Lasati un comentariu