Măsuri de fluidizare în Punctele de Trecere a Frontierei Petea și Urziceni

• publicat la: 31 iulie 2022
Măsuri de fluidizare în Punctele de Trecere a Frontierei Petea și Urziceni

Având în vedere că ne aflăm în perioada concediilor, iar din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o posibilă creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei la sfârșit de săptămână, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației și-a adaptat misiunile de supraveghere şi control pentru reducerea timpului de aşteptare şi fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei.

Astfel, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului ITPF Sighetu Marmației până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv suplimentarea arterelor de control în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, au fost contactate autoritățile maghiare, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

Valori de trafic:

La frontiera româno-ungară sunt deschise două puncte de trecere cu specific rutier pentru categoriile de mijloace de transport, pe raza județului Satu Mare, și anume: P.T.F. Petea și P.T.F. Urziceni.

Astfelîntr-un interval de 24 de ore, (29.07.2022, ora 08.00 – 30.07.2022, ora 08.00) prin PTF Petea au intrat în România 18.700 de persoane cu 5.500 mijloace de transport și au ieșit din țară 5.300 persoane cu 1.800 mijloace de transport. În același interval orar, prin PTF Urziceni au intrat în țară 1.600 persoane cu 450 mijloace de transport și au ieșit din România 1.900 persoane cu 700 mijloace de transport.

Recomandări

Se estimează că cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, sens în care recomandăm tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa comună, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

De asemenea, astăzi fiind sâmbătă, între orele 10.00-18.00, sunt deschise următoarele P.T.F.-uri temporare, pentru autoturisme și persoane: la S.P.F. Petea: P.T.F. Peleș-Zajta și P.T.F. Bercu-Garbolc, iar la S.P.F. Carei: P.T.F. Horea-Omboly.

Lasati un comentariu