Presa copy-paste despre Dezbaterea Publică de la Carei privind Monumentul Ostașului Român

• publicat la: 14 august 2022
Presa copy-paste despre Dezbaterea Publică de la Carei privind Monumentul Ostașului Român

Câtă desconsiderație pentru careieni din partea unui portal de știri sătmărean! …împarte locuitorii Careiului în ,,două tarabe,,! Nicio mențiune despre fiica sculptorului Vida la Dezbaterea Publică, a academicianului titular Marius Porumb…Nicio mențiune despre sursa declarațiilor prof.Viorica Boldur și a redactorului Carmen Făcrcaș de la Făclia Cluj Napoca, declarații care au fost făcute publice doar de către Buletin de Carei.

Pentru Dezbaterea Publică de la Carei privind proiectul de reamenajare a spațiului din jurul Monumentului Ostașului Român am trimis anunțuri informative presei din județ, atât scrise cât și televiziunilor. Singurii care au luat parte  la dezbatere au fost cei de la TV1 Satu Mare.

Primăria Carei nu a asigurat sonorizare la Dezbaterea Publică, nici măcar iluminat adecvat și nici nu a făcut public procesul-verbal al discuțiilor, al luărilor de cuvânt.

Despre prezența  în sală a unui academician titular, mandatat să ia poziție din partea președintelui Academiei Române niciun cuvânt. Nici despre prezența  în sală a fiicei sculptorului Gheza Vida, doamna Zoe Vida, artist plastic, membru al UAP din România.

Niciunul dintre vorbitori nu a fost  menționat pe blogul consilierului primarului sau pe paginile de limbă maghiară.

Ideea avansată de trompetele primăriei, în speță consilierul primarului evazionist,  privind un anume conflict de generații, în condițiile  în care viceprimarul e pensionat de mai mulți ani iar primarul nu e departe nici el de pensionare, a fost preluată de un portal care folosește declarațiile înregistrate în direct de Buletin de Carei fără a menționa sursa.

Nu era mai corect și de ce nu, mai profesionist, ca cei care pescuiesc afirmații scoase din contextul general să ia parte la Dezbaterea Publică?

Nici măcar numele arhitectului nu este scris corect!

Și aceste date se găseau pe portalul de știri Buletin de Carei…trebuiau doar căutate.

Oferirea de informații trunchiate și încercările de ascundere a intențiilor celor care vor 5  milioane de euro pentru un proiect grandios de plantare de betoane  în jurul Monumentului Ostașului Român nu fac cinste celor care au semnat materialul din portalsm.ro.

Proiectul în integralitatea lui a fost  postat în mai multe materiale din Buletin de Carei deci cu un minim de efort se putea vizualiza și lectura. Curios că nu s-a spus niciun cuvânt despre faptul că din datele tehnice ale proiectului LIPSESC tocmai dimensiunile acelui amfiteatru ce se dorește a fi plantat între blocurile de locuințe și Monumentul Ostașului Român. Și despre aceste referiri a fost postată o înregistrare video. Tot conflict de generații e și ascunderea de date tehnice despre proiect?

Deci prezentarea selectivă a unei Dezbateri Publice privind soarta ansamblului monumental de for public de la Carei NU FACE CINSTE  presei care abordează subiectul. S-a spus la Dezbatere că tocmai numele arhitectului și al sculptorului monumentului LIPSESC din proiect…Vi se pare normal?

Chiar nu meritau menționate numele specialiștilor din domeniu participanți la Dezbaterea Publică?

Buletin de Carei atrage atenția celor care scriu astfel de materiale copy-paste bloguri fan primărie că nu fac  decât să aducă jigniri careienilor de bună credință, celor care au făcut un efort de a lua parte la dezbaterea de la Carei.

Activați ,,Conflictul generațiilor,, pentru salvarea proiectului de 5 milioane de euro la Primăria Carei?

Proiect de 5 milioane de euro țesut în jurul Monumentului Ostașului Român din Carei. VIDEO

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu