Infracțiuni depistate de polițiștii sătmăreni

• publicat la: 17 octombrie 2022
Infracțiuni depistate de polițiștii sătmăreni

Bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui auto cu permis de conducere suspendat

La data de 15 octombrie a.c., polițiștii rutieri au identificat, în trafic, în municipiul Satu Mare,  un bărbat, de 34 de ani, din aceeași localitate, la volanul unui autoturism.

Ca urmare a verificărilor efectuate de către polițiști, aceștia au constatat faptul că avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

 

Bărbat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat

La data de 14 octombrie a.c., polițiștii sătmăreni au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o femeie, de 55 de ani, din Satu Mare, cu privire la faptul că persoane neidentificate, prin spargerea ușii de acces, au pătruns în locuința acesteia, de unde au sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2 000 de lei.

Din primele verificări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate, se confirmă.

Ca urmare a verificărilor efectuate de către polițiști, aceștia au identificat persoana care a comis infracțiunea, fiind vorba de un bărbat, de 33 de ani, din Satu Mare.

Verificările în cauză continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt calificat. 

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în executare de polițiști

 La data de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare-Serviciul de Investigații Criminale, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea față de un bărbat de 36 de ani, din județul Suceava, acesta fiind condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier.

Persoana în cauză a fost depusă în Penitenciarul Satu Mare.

Conducător auto sub influența alcoolului, depistat de polițiștii sătmăreni

La data de 16 octombrie a.c., în jurul orelor 18.00, polițiștii sătmăreni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de supraveghere și control a traficului rutier pe Drumul Național 19, în localitatea Ciuperceni, au efectuat semnale de oprire unui autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 30 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a unei eventuale alcoolemii.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  

Siguranța cetățenilor,  prioritatea polițiștilor sătmăreni

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat în perioada 14-16 octombrie a.c., activități de menținere a unui climat de ordine și siguranță publică, fiind prezenți pe întreaga rază a județului, ocazie cu care au aplicat peste 450 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare care au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru efectuarea unor activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, au aplicat peste 450 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 137 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 13 conducători auto.

 

Lasati un comentariu