Liber la păscut oi și capre în Parcul Dendrologic Carei?

• publicat la: 10 octombrie 2022
Liber la păscut oi și capre în Parcul Dendrologic Carei?

În Parcul Dendrologic din Republica de la Carei avem o crescătorie de cai deținută de  o asociație pe care primarul o scutește an de an de la plata impozitelor pe clădiri. Peste drum de această crescătorie de cai funcționează Spitalul Municipal CAREI și Policlinica. Direcția de Sănătate Publică Satu Mare nu are nimic împotrivă.

Și dacă a văzut că i se permite orice, asociația s-a gândit să ia o bucată de teren din Parcul Dendrologic pentru a face țarc în aer liber cailor. Culmea e că a și îngrădit-o cu gard electric deși terenul e  în imediata apropiere a unui loc de joacă pentru copii.

Agenția de Mediu și Garda de Mediu spun că Parcul Dendrologic este arie protejată de interes local și în acest caz e la latitudinea administratorului parcului ce fel de animale admite la păscut. Administratorul face parte din același grup cu cei care conduc orașul și cu președinta asociației de creștere a cailor.

În aceste condiții, se presupune că și cei care dețin turme de oi sau capre pot veni cu animalele la păscut în Parcul Dendrologic, nu de altceva dar ca să nu poată fi acuzat administratorul de discriminare crasă. Sau e voie la păscut animale doar pentru cei din grupul de interese?

Buletin de Carei
.

Lasati un comentariu