Consiliul Județean Satu Mare semnează cu o societate din Suceava contract pentru termoizolare Palat Administrativ

• publicat la: 14 noiembrie 2022
Consiliul Județean Satu Mare semnează cu o societate din Suceava contract pentru termoizolare Palat Administrativ

Consiliul Județean Satu Mare anunță pe pagina sa oficială semnarea unui contract pentru realizarea proiectului tehnic pentru obiectivul de investiție „Creșterea eficienței energetice a sediului administrativ al Consiliului Județean Satu Mare”. Poze multe  și frumoase dar nu se specifică niciunde cu cine anume a fost semnat contractul. Pe Pataki Csaba l-am recunoscut în imagini, nu și pe ceilalți semnatari promovați de CJ. Nici proiectul menționat nu este de găsit deși ar trebui să fie public.

La o căutare pe SEAP apare o firmă din Suceava, SC Proiect AIC SRL, ca furnizor de servicii de proiectare. Lucrări de anvergura celor necesare  la Palatul Administrativ Satu Mare nu a mai avut societatea suceveană. Până la finalul anului trecut, aceasta avea în portofoliu peste 130 de contracte de achiziții publice ce depășesc valoarea de 7,7 milioane de lei. 

https://www.replicaonline.ro/liceul-decebal-va-fi-reabilitat-de-o-firma-din-suceava-493579/

Proiectul a obținut o finanțare de 29.251.177 lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Fiind vorba despre o clădire foarte înaltă și care prezintă o arhitectură specială, nu se poate propune o soluție care sa cuprindă un sistem clasic de izolare termică a anvelopei clădirii, astfel că va fi o lucrare de referință care va impune folosirea unor tehnologii moderne și ingenioase, eficiente și prietenoase cu mediul.

Proiectul, care are drept scop reducerea semnificativă a consumului anual de resurse, prevede termoizolarea unor componente ale clădirii, realizarea unei instalații de încălzire care va folosi aceeași instalație de distribuție a agentului termic, înlocuirea radiatoarelor cu ventiloconvectoare carcasate și realizarea unei instalații centralizate de climatizare în locul aparatelor individuale de aer condiționat. De asemenea, vor fi înlocuite conductele și coloanele de distribuție apă rece din interiorul clădirii, vor fi termoizolate conductele de distribuție a apei reci de consum, vor fi montate baterii monocomandă cu debit redus, iar obiectele sanitare vor fi înlocuite. Totodată, proiectul propune înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu unele noi cu sursa de tip LED și instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice monocristaline pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar și instalarea a 6 stații de încărcare rapidă pentru vehicule electrice.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu