Elevi aduși pentru asigurarea asistenței la Târgul de locuri de muncă și forum Meseriile Viitorului la Carei. VIDEO

• publicat la: 3 noiembrie 2022
Elevi aduși pentru asigurarea asistenței la Târgul de locuri de muncă și forum Meseriile Viitorului la Carei. VIDEO
Simulare de acțiune din cadrul unor proiecte de mai multe milioane de euro.
Astăzi a avut loc la castelul din Carei a doua ediție a Târgului comun al locurilor de muncă Carei (RO) – Nyirbator (HU), având ca tematică: ”Turism și alimentație publică” precum și un forum denumit “Meseriile viitorului”.

La târg au fost aduse câteva clase de elevi  de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu și Liceul Romano-Catolic Josephus Calasantius, care studiază la profil economic, de turism și alimentație publică, pentru a fi asigurat …publicul.

A fost o modalitate clară de a bifa cele două proiecte în care este implicată Primăria Carei.

GALERIE FOTO

În deschiderea târgului au luat cuvântul șeful Biroului Proiecte, Programe de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Carei, Diana Bochiș, primarul Careiului, Eugen Kovacs, directorul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” , Dragoș Georgescu precum și Sergiu Dan din partea Asociației VR Educational Solutions, acesta din urmă nefiind amintit  pe pagina primăriei Carei, șirul vorbitorilor fiind se pare prea lung pentru a fi reținuți de către cei doi redactori din primărie, plătiți de careieni.

În discursul său, primarul Kovacs a accentuat că se poate face turism în Carei, însă este nevoie de o mai bună colaborare între reprezentanții HORECA și producătorii locali. La castel nu au fost prezenți toți producătorii locali sau cei HORECA și nici agenții de turism din regiune sau din alte părți. Au existat câteva mese pe care erau pliante ale unor societăți fără prezență fizică. Totul făcut pe repede  înainte, doar pentru a se bifa manifestarea și a se încasa sporurile de proiect.


..

Dragoș Georgescu a făcut o scurtă trecere în revistă a obiectivelor turismului local iar Sergiu Dan a vorbit despre economia socială, un concept relativ nou.



În cadrul târgului, pe lângă cele două licee, au avut standuri de prezentare reprezentanții industriei HORECA din municipiul Carei, dar și din orașul Nyirbator, partener în acest proiect.

Târgul și forumul au fost organizate în cadrul proiectului ROHU395 CO-LABOUR “Cooperation between Nyirbator and Carei for improving employment and promote development based on their endogenous potential” (Cooperare între Carei și Nyirbator pentru îmbunătățirea ocupării forței de muncă și promovarea dezvoltării bazate pe potențialul lor endogen”).

Proiectul implementat în parteneriat cu Municipalitatea Nyírbátor este finanțat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, Axa Prioritară 3, Prioritatea de investiţii 8/b, având un buget total de 2.895.495,00 EUR, din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR) 2.461.170,75 EUR.
Bugetul total de partea română este de: 1.399.600,00 EUR, din care contribuţia Uniunii Europene (FEDR): 1.189.660,00 EUR.
Bani cu sacul pentru ceva fără  consecințe cu adevărat benefice pentru comunitate.
.
Buletin de Carei

Lasati un comentariu