La Carei s-a dezvelit statuia fără soclu a pictorului român Aurel Popp

• publicat la: 20 octombrie 2023
La Carei s-a dezvelit statuia fără soclu a pictorului român Aurel Popp

Astăzi a avut loc dezvelirea oficială a statuii pictorului român Aurel Popp la Carei. Statuia nu are nici soclu și nici un minim de informații despre persoana pe care o reprezintă. Cei care vin din Slatina de exemplu sau de la București nu au cum să știe cine a fost Aurel Popp și nici nu au cum să remarce numele acestuia trântit în bătaie de joc la nivelul la care urinează câinii din parc.

O manifestare simulacru în care conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei a adus persoane din București care nu aveau nicio noțiune despre realitățile locului așa că au mulțumit administrației mai ales că au beneficiat de avantajele șederii de câteva zile conferite invitaților.

Au fost prezenți la dezvelirea statuii fără soclu a românului Aurel Popp, președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba și subprefectul din partea UDMR, Altfatter Tamas. Amândoi au stat frumos deoparte atunci când s-a oficiat parastasul în memoria pictorului român Aurel Popp.  Alocuțiune a rostit doar Altfatter Tamas.

La dezvelirea statuii fără soclu a pictorului român Aurel Popp au fost prezenți majoritatea consilierilor locali, asociații locale și câțiva careieni.

Episcopul greco-catolic Virgil Bercea, secondat de protopopul Lucian Cociorva a sfințit statuia fără soclu a pictorului Aurel Popp și a oficiat un parastas în memoria lui.

Despre biografia lui Aurel Popp a vorbit Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură.

Au mai rostit alocuțiuni primarul evazionist Kovacs Eugen care a purtat eșarfa tricoloră invers și nu a rezistat cu ea până la final, Danciu Zamfir, directorul Direcției Județene de cultură, sculptorul Radu Ciobanu.

Din alocuțiunea primarului am aflat că pictorul Aurel Popp s-a implicat în amenajarea casei memoriale Ady Endre, acesta  fiind se pare motivul pentru care s-a acceptat ridicarea statuii fără soclu.


GALERIE FOTO

Manifestarea s-a încheiat cu o recepție la castelul de peste drum.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu