Sub binecuvântarea Sfintei Parascheva s-a dezvelit la Carei bustul lui Mihai Eminescu acum 6 ani

• publicat la: 14 octombrie 2023
Sub binecuvântarea Sfintei Parascheva s-a dezvelit la Carei bustul lui Mihai Eminescu acum 6 ani

Au trecut 6 ani de zile de la dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu la Carei, într-o zi de 14 octombrie, sub binecuvântarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Bustul și soclul sunt realizate din bani privați, administrația locală neavând nicio contribuție. Nici măcar nu au binevoit să dea curs invitației de participare la aleasa adunare din data de 14 octombrie 2017 atunci când la Carei a avut loc cea mai amplă manifestare culturală din județ.

Alese mulțumiri și considerație tuturor celor care  ne-au sprijinit în lupta pentru obținerea aprobării amplasării bustului românului absolut, Mihai Eminescu la Carei. Pentru că a fost o luptă de 3 ani de zile până să primim aprobarea amplasării bustului nepieritorului MIHAI EMINESCU la Carei.

Amplasarea unui bust sau monument românesc la Carei este o adevărată aventură în condițiile  în care din conducerea orașului nu face parte niciun român. Minoritarii aflați la conducere sunt nerecunoscători pentru faptul că România asigură fiecărei minorități toate drepturile de exprimare și susține financiar toate solicitările lor. Floare rară recunoștința pentru unii.

Așa se face că pentru a obține aprobări pentru reabilitări de monumente românești existente sau amplasări de busturi sau monumente noi, de la minoritarii aflați la conducerea orașului, trebuie să lupți.

Doar cine luptă câștigă, nu uitați! Dar pentru că nu mai vrem să fim robi în țara noastră, vom lupta în continuare.

Cu Mihai Eminescu în suflet rămânem mereu biruitori.

Am fost, suntem și vom fi d’ACIA!

Sub binecuvântarea Sfintei Parascheva, într-o frumoasă zi de 14 octombrie 2017, a avut loc dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu de la Carei în cadrul amplelor manifestări ale Adunării Generale ASTRA și în prezența conducerii Academiei Române, a Episcopilor ortodox și greco-catolic, a Prefectului județului Satu Mare, a reprezentantului Ministerului Culturii și Identității Naționale, a numeroși primari din țară și din Republica Moldova, directori de instituții și președinți de asociații culturale din județ, din țară și din străinătate. Toți au remarcat absența oricărui reprezentant al administrației locale, primar sau viceprimar, dovadă că nu au reușit să se ridice la înălțimea funcțiilor de care se folosesc doar pentru obținerea de avantaje personale  și materiale.

Cea mai amplă manifestare culturală nu doar din oraș ci din județ a avut loc la Carei în data de 14 octombrie 2017.


,,Bine ai venit în casa noastră,
Neamule, tu floarea mea albastră,,…

Carei, 2017. Bine ai venit în casa noastră, Mihai Eminescu

ing.Daniela Ciută,

Preşedinte ASTRA, Despărţământ Aurel Coza Carei

comentarii

de DARJAN LIVIU la 15 octombrie 2023 - 09:01

F E L I C I T Ă M familia Ilie și Daniela CIUTĂ de la CAREI pentru tenacitatea si curajul asumat în acest eroic colț și brazdă de Țară Românească cu înalte cote și reverberații pentru avuția spirituală și națională cea mai de preț a noastră : LIMBA ROMÂNĂ păstorită de mai bine de-un secol si ceva de „Împăratul” ei Atotputernic MIHAIL EMINESCU(1850-1889) ! SĂCELENII VĂ SUNT MEREU APROAPE !

Lasati un comentariu