Oferta educațională la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei. Nicio clasă cu predare în limba română pentru comercianți și învățământ DUAL

• publicat la: 18 martie 2024
Oferta educațională la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei. Nicio clasă cu predare în limba română pentru comercianți și învățământ DUAL

Astăzi a debutat la Liceul Tehnologic Simion  Bărnuțiu din Carei ediția din acest an a Săptămânii Meseriilor.

A fost prezentă oferta educațională a liceului pentru viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a din zona Carei-Tășnad în prezența primarului evazionist Kovacs.
Directorul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, consilierul județean UDMR Emeric Gindele a subliniat  importanța învățării unei meserii care dacă e practicată cu pasiune și profesionalism le poate aduce satisfacții și o viață decentă. Nu e cazul primarului evazionist Kovacs care pensionar fiind nu se poate lăuda cu nicio performanță pe plan profesional( înafară de 5 falimente și evaziune fiscală) dar a reușit să își asigure bunăstarea familiei prin cu totul alte metode diferite de exercitarea meseriei pentru care s-a pregătit ceea ce un exemplu de neurmat pentru persoanele integre.

Firmele cu care Liceul Simion Bărnuțiu a încheiat parteneriate au avut amenajate standuri de prezentare în cantina liceului.

Planul de școlarizare afișat denotă că elevii români NU AU ACCES  la toate specializările, pentru meseria de comerciant vânzător și operator  la mașini cu comandă numerică învățământ DUAL limba de predare e exclusiv maghiara. La acest liceu, copiii românilor  nu au acces la învățământ în limba lor maternă care e limba oficială a țării noastre pentru meseria de comerciant vânzător  și operator la mașini cu comandă numerică.

În cadrul ”Săptămânii Meseriilor”, de azi până joi, sunt programate vizite al elevilor claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale din zona Carei-Tășnad.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu