Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

• publicat la: 12 aprilie 2024
Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

Premierul Marcel Ciolacu a îngropat la Carei administrația românească. Permite plăci negre în locul celor oficiale de pe clădirea primăriei și acceptă strofă din imnul Ungariei pe soclul din fața primăriei.

Primarul evazionist Kovacs vrea să rămână în amintirea careienilor ca un constant discriminator la adresa românilor deși orașul este locuit de peste 7 mii de români. Sfidează orice sărbătoare culturală românească și se ocupă cu punerea în valoare doar a monumentelor maghiare chiar dacă acestea nu obțin avize legale. Pentru a demonstra că are sprijin la cel mai înalt nivel al conducerii țării a adus în fața primăriei Carei  un soclu pentru o inscripție cu o strofă din Imnul Ungariei taman în orașul în care românii au fost schingiuiți, persecutați etnic și expulzați în 1940 de către Ungaria hortystă. Acesta este respectul pentru românii din Carei din partea unui primar din partea UDMR. Încă mai există supraviețuitori ai acelor vremuri în care românii erau vânați și persecutați doar pentru că erau români. Și primarul udemerist ce face? Aduce o asociație din Ungaria ca să marcheze un an de la amplasarea ilegală a statuii cu inscripția unei strofe din imnul Ungariei. Pentru evazionistul impertinent Kovacs nu contează deloc românii din Carei pe care nu îi reprezintă ci doar îi discriminează.

 

Solicităm primarului evazionist  și datornic la bugetul de stat, specializat în falimentări de firme, să facă publică factura pentru închirierea castelului dansatorilor de la asociația din Ungaria.

Acțiunea sfidătoare la adresa românilor a fost consemnată în portalul de știri al fiicei primarului, consilieră UDMR, căreia tăticul vrea să îi lase primăria ca să scape probabil de un posibil audit având în vedere datoria de 12 milioane de euro lăsată moștenire. La fel ca tăticul fan discriminare, fiica sa nu participă decât la evenimente ale maghiarilor.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu