,,Când vom înțelege, în sfârșit, că un proiect comun româno-maghiar necesită seriozitate și maturitate? ,,

• publicat la: 26 noiembrie 2017
,,Când vom înțelege, în sfârșit, că un proiect comun româno-maghiar necesită seriozitate și maturitate? ,,

,,Stau și mă gândesc aici, luând-o de braț pe Itóka, când vom găsi oare ceva comun, ceva care să ne lege și să ne conducă spre occidentalizare? Până când mai stăm la pândă la steaguri și inscripții? Când vom înțelege, în sfârșit, că un proiect comun româno-maghiar necesită seriozitate și maturitate? ,,  scrie domnul din imagine.

Cum se face că  numai  pe Otilia Marchiş  o apelezi după porecla în limba maghiară  şi nu şi pe Belzebub, marele  poet maghiar   stimate domn?

,,stăm la pândă la steaguri şi inscripţii,, spune dânsul dar  DE CE  se aduc doar steaguri maghiare dacă locuim în oraş multicultural şi dezvelim grup statuar româno-maghiar? Un steag românesc nu îşi avea locul la grupul statuar ridicat în respect de bună convieţuire? Sau nu acesta era rostul ridicării acestui grup statuar Otilia Marchiş-Ady Endre?

,,Când vom înțelege, în sfârșit, că un proiect comun româno-maghiar necesită seriozitate și maturitate? ,,

Aceasta este întrebarea la care şi noi aşteptăm nu răspuns ci fapte concrete care să reflecte respectul reciproc  când vine vorba de proiect comun româno-maghiar.

Trăim în Carei, un municipiu din România unde locuiesc şi români şi maghiari şi şvabi şi alte naţionalităţi. fiecare naţionalitate are steagul ei şi trebuie respectat. E aşa de greu de înţeles? Steagul este simbolul reprezentativ pentru fiecare ţară…nu există nicio ţară fără steag şi poate ar avea loc şi steagul ţării unde trăim cu toţii alături de cel din secuime  arborat în câteva locuri din Carei.

Toţi suntem fii acestei ţări, indiferent de naţionalitate!

,,Când vom înțelege, în sfârșit, că un proiect comun româno-maghiar necesită seriozitate și maturitate? ,,  domnule primar, organizator al evenimentului ruşinos din 18 noiembrie 2017?  Aţi refuzat toate invitaţiile la evenimentele ASTRA Carei  şi aţi organizat un eveniment unde aţi acceptat doar steagul Ungariei în condiţiile în care sunteţi primar al unui oraş multicultural. Câtă lipsă de respect pentru careienii români care nu au avut acces nici la traducerea în limba română a discursurilor vorbitorilor….

Buletin de Carei

comentarii

de unio la 27 noiembrie 2017 - 00:11

Poate atunci cand domnul din imagine va intelege ca un proiect comun romano-ungar este diferit de un proiect ungarist. In numele „intelegerii” se ambaleaza ungarism ca unguresc. Lipsa de seriozitate vine de la confuzia voita dintre cei doi termeni. Exact ca la „reconcilierea” romano – ungara. Ungarismul continua sa invenineze relatiile romano-ungare. Ceea ce va continua atata timp cat continua ungarismul.

de Protestatarul din umbra la 28 noiembrie 2017 - 11:44

Cita minte poti sa ai daca dupa doua razboaie mondiale care au maturat continentul tu o tii langa cu ungarismul.Dragii mei ungaristi un teritoru se cedeaza in urma unui razboi mondial ,al treilea si ultimul vezi arma atomica.Aviz amatorilor.

Lasati un comentariu