Târg de meserii la Carei. Oferte pentru învăţământ DUAL doar în limba maghiară. Pentru cel profesional există clase în limba română

• publicat la: 19 aprilie 2018
Târg de meserii la Carei. Oferte pentru învăţământ DUAL doar în limba maghiară. Pentru cel profesional  există clase în limba română

În cadrul săptămânii Şcoala Altfel, la Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” din Carei are loc Târgul de Meserii. Evenimentul are ca loc de desfăşurare Cantina din incita acestui liceu. Aici au amenajate standuri de prezentare agenţii economici care sunt implicaţi în dezvoltarea învăţământului profesional ca pepinieră pentru  viitori angajaţi. Elevi ai claselor a VIII-a , însoţiţi de profesori, au venit să vadă care este oferta educaţională. Au fost prezenţi elevii claselor a VIII-a de la toate şcolile gimnaziale din Carei precum şi din satele înconjurătoare.

Liceul oferă numeroase posibilităţi de formare profesională. La intrare mai există o machetă a  renumitului tractor U650 ce reprezintă material didactic pentru cei înscrişi la clasele de mecanic agricol afirmă directorul adjunct Mircea Terheş.

Oferta educaţională  este afişată pe panouri informative.

Fiecare agent economic prezent cu stand la Târgul de Meserii oferă  detalii despre activitatea de producţie din cadrul societăţii.

Pentru învăţământul DUAL  solicitările agenţilor economici sunt doar pentru clase de predare în limba maghiară. Pentru clase cu predare în limba română nici un agent economic nu a depus solicitări.

Pentru învăţământul profesional obişnuit există şi clase cu predare în limba română.

Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” din Carei oferă posibilităţi de cazare şi masă pentru elevi, are în dotare ateliere pe specializări precum şi o sală de sport recent renovată.

Directorul liceului este consilierul judeţean Gindele Emerich.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu