Cum să acaparezi teren în domeniul privat al UAT Carei. Cazul Ianculeşti

• publicat la: 30 septembrie 2018
Cum să acaparezi teren în domeniul privat al UAT Carei. Cazul Ianculeşti

Acapararea oficială a 3000 mp din terenul Parohiei Ianculeşti de către Primăria Carei a început prin adresa din 23 iunie 2017. Primăria Carei a dorit acest teren pentru a construi o capelă mortuară cu peste 558 euro/mp şi plata generoasă a unui studiu de fezabilitate deşi a  primit în 2013 un proiect tehnic cu titlul gratuit precum şi intenţia de construirea prin sprijinul voluntarilor.

Solicitarea pentru construcţia capelei mortuare datează din anul 2013 dar primarul Kovacs  a dorit  politizarea construcţiei  concomitent cu preluarea terenului de la Parohia ortodoxă Ianculeşti.

Intenţiile de  înscriere în domeniul privat al UAT Carei a unei părţi din cimitirul satului Ianculeşti au demarat cu adresa de la Biroul de patrimoniu şi apoi cu introducerea în şedinţa de CL a unui proiect din care lipsea  extrasul de Carte funciară pentru acel teren. Cu alte cuvinte consilierii au votat în alb un proiect care nu avea documentaţia completă.

Încercând întăbularea acestui teren pe baza hotărâri de CL în condiţiile  amintite , Primăria Carei s-a lovit de refuzul  Oficiului de Cadastru după ce intenţia sa a fost refuzată şi de consiliul parohial din acea perioadă.

Credeţi că răspunsul a fost acceptat de Primăria Carei sau că Oficiul de Cadastru şi-a menţinut motivaţia?

Citiţi cu atenţie documentele.

Vom reveni cu detalii.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2013/06/lectie-de-bun-simt-din-partea-ianculestenilor-la-primaria-carei-primaria-apeleaza-la-fortele-de-ordine.html

 

Lasati un comentariu