Fiecare persoană care lucrează într-un spital COVID va beneficia de stimulentul de 2.500 de lei

• publicat la: 28 aprilie 2020
Fiecare persoană care lucrează într-un spital COVID va beneficia de stimulentul de 2.500 de lei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat la Sfântu-Gheorghe că orice persoană care lucrează într-un spital dedicat tratării pacienţilor COVID va beneficia de stimulentul de risc de 2.500 de lei. Managerii spitalelor sunt cei care trebuie să identifice persoanele îndreptățite să ia acești bani.

„După cum aţi putut vedea, legislaţia care a fost elaborată cuprinde orice persoană care lucrează într-un spital dedicat COVID şi care a avut legătură cu o persoană infectată COVID, de la poartă până la ieşire. Asta trebuie să specifice fiecare manager în parte. Am şi lăsat libertatea coordonatorului sau şefului să nominalizeze aceste persoane, noi de la centru nu putem şti care sunt aceste persoane, dar cei de aici le pot identifica”, a declarat ministrul Sănătăţii sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, potrivit Agerpres.

Nelu Tătaru a mai spus că, la nivel național, există 70 de puncte real-time PCR, unde se fac teste pentru COVID, cu o capacitate de testare de 10.000 de teste pe zi, dar în prezent se efectuează doar între 6.000 –  6.200 de teste din cauza lipsei de personal.

 

comentarii

de Septico la 30 aprilie 2020 - 11:53

Ín spitalele din Tara unde multi angajati al spitalor a fost infectati cu noul coronavirus,cu mare bucurie vor folosi aceste bani(cu exceptia cazulilor decedati).Dar totusi ún bonus meritat pt.acest oameni ín lupta cu virusul ucigas.

Lasati un comentariu