Primarul din județul Satu Mare care dă gratuit singurul aparat de testare Covid 19 altui oraș

• publicat la: 6 iunie 2020
Primarul din județul Satu Mare care dă gratuit singurul aparat de testare Covid 19 altui oraș

Spitalul Municipal Carei a fost desemnat  în martie 2020 ca spital suport Covid 19 dar aparatul de testare  Covid 19 cumpărat din bugetul local a fost oferit gratuit spre folosință Spitalului Județean Satu Mare.

Primarul municipiului Carei consideră ca fiind inutilă achiziția aparatului de testare Covid 19 și ca atare inițiază proiect de hotărâre pentru darea sa  în folosință gratuită Spitalului Județean Satu Mare.

Invocarea lipsei personalului de specialitate  și a acreditării este  o sfidare la adresa inteligenței și capacității de procesare a informațiilor din partea careienilor din moment ce toate aceste aspecte erau mai mult decât bine cunoscute în momentul alocării de bani din bugetul local pentru achizitia acestui aparat de testare Covid 19!

Primarul care nu a fost capabil să își  gestioneze societățile sale personale și care este  un evazionist notoriu  a dat în folosință gratuită altui municicpiu un aparat de testare Covid 19 cumpărat din banii careienilor. Dacă era plin de bune intenții atunci ar fi trebuit ca din 2011 încoace să inițieze demersuri pentru acreditarea laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului Municipal Carei din administrarea CL Carei și să se intereseze de atragerea de mai mult personal  de specialitate. Asta ar fi însemnat să fie animat de bune intenții și să fie preocupat de soarta careienilor.

Inițiativa primarului de a oferi gratuit aparatul de testare Covid 19 sătmărenilor a fost votată de 18 din cei 19 consilieri. Deci și aleșii careienilor au votat  pentru ca aparatul cumpărat de careieni să fie dat gratuit spre folosință Spitalului Județean Satu Mare.

Inițierea proiectului de hotărâre din 29 mai 2020 privind cedarea aparatului de testare Covid 19 cumpărat din banii careienilor către spitalul județean Satu Mare vine la scurt timp după încheierea auditului Camerei de Conturi Satu Mare privind achizițiile publice din perioada Stării de Urgență.

Plățile generoase pentru servicii de reclamă și publicitate fac  ca acest subiect să fie păstrat sub tăcere deși documentele oficiale postate pe site-ul primăriei Carei atestă cele menționate de Buletin de Carei.

Spitalul Municipal Carei a fost desemnat ca și spital suport Covid 19 fără ca la vremea respectivă primarul să aibă vreo reacție. Este de notorietate faptul că anunțurile sale nu au suport real și sunt contrazise de realitate, vezi cazul anunțului privind data deschiderii Policlinicii Carei sau a celui privind numărul persoanelor internate în ultima săptămână când nu știa că mai sunt 2 pacienți internați și afirma că nu mai există.

Declarațiile sforăitorare privind ,,marele laborator,, în care urma să se transforme Spitalul Municipal Carei au demonstrat că totul a fost un joc politic din care cei care au avut de suferit au fost și sunt careienii mai ales că acum li se ia și aparatul de testare Covid 19 cumpărat din banii lor.

Conducerea primăriei Carei este asigurată exclusiv de membrii ai UDMR Carei.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/06/careienii-au-ramas-fara-spital-functional-fara-bani-si-fara-aparatura-de-testare-covid-19-in-timpul-pandemiei.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/lovitura-de-teatru-la-carei-tot-ce-tine-de-linia-de-testare-covid-19-se-ofera-gratuit-spitalului-judetean-satu-mare.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/05/uite-aparatul-nu-e-aparatul-testarile-pentru-covid-19-se-fac-la-satu-mare-nu-la-spitalul-mare-laborator-carei.html

 

Lasati un comentariu