Dosar de urmărire penală în cazul accidentului mortal de muncă de la Carei

• publicat la: 11 ianuarie 2021
Dosar de urmărire penală în cazul accidentului mortal de muncă de la Carei

Deși nu a fost emis niciun comunicat oficial de ISU sau Inspectoratul de Poliție privind faptul că la data de 6 noiembrie 2020 a avut loc un accident mortal în plin centrul municipiului Carei se află în plină desfășurare o anchetă și s-a deschis un dosar de urmărire penală potrivit celor  precizate de ITM Satu Mare la solicitarea  redacției Buletin de Carei.

Așa cum prevede legea, în perioada cercetărilor penale nu se pot oferi detalii despre accident  dar se poate comunica faptul că se fac demersuri pentru stabilirea motivelor ce au dus la accidentul nefast. În cazul acestui eveniment  tragic a fost solicitată și o expertiză tehnică iar apoi dosarul va fi înaintat la Inspecția  Muncii.

La data de 6 noiembrie 2020 un muncitor a fost strivit de utilajul greu pe care lucra în cadrul Proiectului de  Mobilitate Urbană. Lucrările au fost câștigate prin licitație de asocierea Tarr&Tarr SRL, Tarr const SRL și Urbis Concept SRL. Nici societățile respective  nu au făcut niciun anunț.

Ministerul Lucrărilor  publice a emis o Notă de Neconformitate pe adresa Primăriei Carei deoarece aceasta a modificat criteriile de selecție după deschiderea ofertelor și astfel a rezultat selectarea incorectă a  unui participant  la licitație.

.

La locul accidentului mortal de la Carei se aprind lumânări pentru odihna sufletului bărbatului de 39 de ani.

Lasati un comentariu