„Când voi fi mare, mă fac pompier !”

• publicat la: 16 septembrie 2013
„Când voi fi mare, mă fac pompier !”

Aniversarea  la  13  Septembrie  a  Zilei  Pompierilor  din  România  este  un  prilej  de rememorare  a  unui  episod  din  istoria  noastră națională:  lupta  eroică purtată în  Dealul Spirii, de Compania de pompieri din București împotriva turcilor veniți  să înfrângă mișcarea revoluționară de la 1848.
ISU Carei a sărbătorit Ziua Pompierului din România cu tradiționala zi a porților deschise. Cu acest prilej toți cei care au trecut pragul instituției au putut  admira tehnica de lupta a angajatilor ISU.

Aceasta cuprinde autospecialele de descarcerare, de stingere AT9000, denumită astfel pentru că are o capacitate de 9000 de l, care cuprinde și un tun de apă, o autospecială Roman, o autospecială MAN, de 3000 de l și o mașină SMURD, dotată cu echipament de prim ajutor.

Plutonierul adjutant șef  Dorinel Bobla a declarat pentru Buletin de Carei că ,,ar trebui să se găsească bani pentru înnoirea tehnicii de luptă, care e foarte veche, are în componență echipamente și autospeciale care  au 35-40 de ani.”

.
Anul acesta un număr însemnat de copii  curioși au vizitat sediul Pompierilor Carei. Ușor reținuti la început, copiii au acaparat autospecialele și echipamentele, fiind cu greu convinși să coboare din ele. Un punct de atracția a fost și Pitus, câinele de salvare.

Odată cu această experiență nouă pentru ei, de un lucru au fost siguri: „Când voi fi mare, mă fac pompier!”

Lasati un comentariu