Ford va produce la Craiova două modele noi

• publicat la: 12 august 2010
Ford va produce la Craiova două modele noi

Ford lansează in 2011 un nou model de clasă mică ce va fi produs in Oltenia, iar in 2012 mai incepe producţia unui alt model, a declarat preşedintele Ford Europa, John Fleming. In 2012, fabrica din Oltenia va produce un al doilea tip de autoturism.

Primul este „o maşină mică, ce nu este in portofoliul Ford”, iar al doilea este moştenitorul actualului Transit Connect, scrie Money.ro. Tot in 2012, la Craiova va incepe şi producţia de motoare, cu un propulsor nou, extensie a familiei ecoBoost, cu trei cilindri şi cu un consum cu 20% mai mic.

Capacitatea de producţie a noii maşini de serie mică va fi de 150.000 de unităţi.

Oficialul companiei americane a spus că s-au investit deja 200 de milioane de dolari in fabrica de la Craiova, iar firma americana se va ţine de cuvânt şi va investi toate cele 675 de milioane asumate prin contractul prin care au preluat uzina românească, chiar dacă programul va fi finalizat cu intârziere.

Fleming crede că pe poarta fabricii de la Craiova ar putea ieşi 225.000 de maşini in 2013, dar lucrul acesta depinde de evoluţia pieţei auto. 80% din producţie va merge către export in Europa, deşi oficialii Ford spun că iau in calcul şi alte pieţe.

Angajări in 2011

Ford va incepe angajările in 2011, cu intenţia ca numărul de angajaţi să crească de la 3.500 la 7.000 in următorii ani, au afirmat reprezentanţii grupului american in discuţia cu premierul Boc.

Seful Guvernului a avut, miercuri, la Palatul Victoria, o intrevedere cu reprezentanţii companiei Ford, in cadrul căreia a fost analizat stadiul investiţiei de la Craiova, a informat Executivul printr-un comunicat.

money.ro

Lasati un comentariu