Ford B-Max, lansat in România

• publicat la: 22 martie 2012
Ford B-Max, lansat in România

Ford lansează joi in România noul model B-MAX, fabricat la Craiova, care va putea fi comandat de clienţii autohtoni incepând cu 23 martie, livrările urmând să demareze la sfarsitul lunii iulie – inceputul lunii august.

Lansat la salonul auto de la Geneva, la inceputul acestei luni, B-MAX va deveni cea mai sigura masina fabricata in Romania, fiind asteptat sa obtina 5 stele la testele de siguranta Euro NCAP, si este unul dintre cele mai avansate modele, din punct de vedere tehnologic, din Europa.

Noul model Ford prezinta un sistem original cu usi fata clasice si usi spate glisante, ce integreaza pilonii centrali si ofera cel mai bun acces din clasa lui, iar motoarele pe benzina si Diesel de inalta performanta castiga la economia de combustibil si emisiile de CO2, motorul EcoBoost de 120CP pe benzina de 1 litru de la Ford realizand un consum de combustibil cu 15% mai mic decat cel mai apropiat competitor.

Astfel, moul B-MAX cu motor de 1,6 litri TDCi are emisii de CO2 de 104 g/km si un consum de 4,0 l/100km (70,6mpg), fata de alte modele concurente de pe piata care au emisii de CO2 intre 109 si 119 g/km si consumuri de combustibil intre 4,1 si 4,6 l/100km.

De asemenea, modelul B-MAX cu motor pe benzina de 1,0 litri EcoBoost (120CP) va avea emisii de CO2 de 114g/km si un consum de combustibil de 4,9l/100km (57,6mpg), iar clientii vor economisi aproximativ 340 de euro pe an comparativ cu rivalii pe benzina ai B-MAX, care au emisii de CO2 de 134-149g/km si consumuri de combustibil de 5,7l-6,4 l/100km.

Bazat pe platforma globala B-car de la Ford – comuna cu noul Fiesta -, B-MAX prezinta viziunea companiei asupra unui vehicul ‘multi-activity’ compact premium, care combina un spatiu extraordinar si versatilitatea cu un exterior inteligent si stilat.

B-MAX are putin peste 4 metri lungime, doar cu 11 cm mai lung decat Fiesta cu cinci usi, si este cu 32 cm mai scurt decat Ford C-MAX.

Ford va lansa in luna iunie productia noului model B-MAX, cu aproape doi ani intarziere fata de termenul initial, si estimeaza ca va produce in acest an 60.000 de masini.

Potrivit lui Martin Smith, directorul executiv pentru design al Ford Europa, clientii-tinta ai modelului de baza al familiei de vehicule de clasa B de la Ford sunt ‘tinerii, in special femeile’, iar decizia de a construi un monovolum B-MAX pe aceeasi platforma a rezultat din discutiile cu astfel de persoane. Din aceste discutii, cei de la marketing au inteles ca este indicat un vehicul de familie care sa ofere mult spatiu interior fara a avea dimensiuni exterioare mari, un monovolum cu care familiile tinere sa circule in special in oras.

Pretul modelului Ford B-Max, despre care reprezentantii Ford afirma ca va avea un mare succes in Europa, inclusiv in Romania, va fi facut public joi, insa nu va fi un pret mic, „pentru ca masina este dotata cu tehnologie avansata, iar B-MAX va ridica stacheta vehiculelor de talie mica din Europa, combinand tehnologia si ingineria de top intr-un cadru compact”.

Ford Motor Company a venit in Romania, la Craiova (sud-vest de Bucuresti), in 2007, cumparand pachetul majoritar de actiuni al Automobile Craiova si preluand, in martie 2008, uzina Automobile Craiova. La 74 de ani de la primul Ford realizat in Romania, in septembrie 2009 a iesit de pe linia de fabricatie din Craiova primul Ford Transit Connect.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu