Stimulentele salariaţilor MFP sunt în memorandumul cu FMI

• publicat la: 18 octombrie 2010
Stimulentele salariaţilor MFP sunt în memorandumul cu FMI

Preşedintele şi premierul ştiau de stimulentele ce se acordă salariaţilor din Ministerul Finanţelor Publice, stimulentele fiind capitol separat în Memorandumul semnat cu FMI, a declarat, luni, Sebastian Oprescu, preşedinte al Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, care a semnat protocolul cu ministrul de Finanţe şi preşedintele ANAF privind deblocarea stimulentelor pentru finanţe.

„Mă surprinde declaraţia preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului că nu au ştiut de stimulentele care se dau în finanţe. În memorandumul pe care l-au semnat cu FMI există capitol separat care prevede stimulente pentru Finanţe privind întărirea capacităţii de colectare şi combatere a evaziunii fiscale”, a spus Sebastian Oprescu.

Săptămâna trecută, angajaţii Ministerului de Finanţe, cei din ANAF şi direcţiile judeţene de administrare fiscală au declanşat un conflict spontan deoarece nu şi-au primit stimulentele prevăzute de lege, ce făceau parte din salariu lunar, în valoare de 1,5 salarii pentru luna august. În urma negocierilor dintre sindicalişti şi oficialii finanţelor s-a decis deblocarea sumelor pentru acordarea stimulentelor pe baza unor criterii de performanţă ale fiecărui angajat pe locul de muncă.

„Este foarte greu de crezut că vor fi mulţi oameni din finanţe care nu vor primi stimulente. În legea de înfiinţare a ANAF este trecut un capitol prin care se prevăd stimulente pentru angajaţii din finanţe în condiţiile în care aceştia stau 24 de ore la dispoziţia conducerii. Dacă un şofer merge cu inspectorii Gărzii sau o bufetieră stă peste program să asigure cele necesare lucrătorilor este normal ca şi această categorie de personal să primească aceşti bani”, susţine Oprescu.

sursa  cotidianul .ro

Lasati un comentariu