BAC 2011.Subiectele la proba scrisă la limba română

• publicat la: 27 June 2011
BAC 2011.Subiectele la proba scrisă la limba română

Elevii au de rezolvat luni la proba de limba şi literatura română a examenului de bacalaureat subiecte vizând opere ale scriitorilor Mircea Eliade, Nichita Stănescu şi I.L.Caragiale. Primul subiect a constat într-un fragment din “Nuntă în cer” de Mircea Eliade, elevii având de comentat un fragment literar.

La subiectul vizând opera lui Nichita Stănescu, elevii au avut de comentat afirmaţia “a avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”.

La cel de-al treilea subiect elevilor li s-a cerut să caracterizeze un personaj din “O scrisoare pierdută”, de I. L Caragiale.

Pentru susţinerea probei scrise la limba şi literatura română, care a început la ora 9.00, s-au înscris peste 200.000 elevi.

Dintre aceştia, peste 193.500 susţin examenul, luni, iar 17.800 au proba recunoscută fiind promovată într-o sesiune anterioară, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul general în MECTS, prof. Liliana Preoteasa.

“Totul a decurs normal. Mă refer la extragerea uneia din variantele de subiect, din cele 10 pregătite pentru acest test, cât şi la transmiterea lui către unităţile de învăţământ unde se susţin probele”, a spus directorul general.

În Capitală, la bacalaureat au fost înscrişi aproximativ 22.000 de elevi, examenul fiind organizat în 71 de centre, în 60 fiind instalate camere de supraveghere video, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISMB, prof. Marian Banu.

Elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine marţi proba de limbă maternă.

În zilele următoare, respectiv 29 iunie şi 1 iulie, se vor desfăşura proba obligatorie a profilului şi proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.

Prima afişare a rezultatelor va avea loc duminică, 3 iulie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Soluţionarea acestora este prevăzută în perioada 5 – 7 iulie, iar afişarea rezultatelor finale are ca termen limită data de 8 iulie.

sursa mediafax

comentarii

de unforgiven la 27 June 2011 - 18:41

La subiectul III era la alegere intre opere de ale lui Caragiale, Petrescu si Sorescu…

de Gek la 27 June 2011 - 23:57

Am o intrebare,legata de bacalaureat:este bine daca am scris la subiectul III Ultima noapte de dragoste,intaia noapte de razboi de Camil Petrescu<aceasta opera este un text dramatic? Va rog frumos sa imi raspundeti
va Multumesc

Lasati un comentariu