Pe 25 iunie se vor decide cei mai buni tăietori de lemne din România

• publicat la: 22 iunie 2011
Pe 25 iunie se vor decide cei mai buni tăietori de lemne din România

La sfârşitul acestei săptămâni va avea loc la Gilău, lângă Cluj Campionatul Naţional STIHL Timbersports, al Tăietorilor de Lemne. Competiţia va hotărî care vor fi membrii echipei care va participa la mondialele din septembrie de la Roermond, Olanda.

Pentru a ridica perfomanţa atleţilor, organizatorii l-au invitat la Gilău pe multiplul campion mondial Carson Bosworth. De asemenea, unul dintre cei mai importanţi antrenori de Timbersports la nivel mondial, Spike Milton, a fost prezent săptămâna trecută la Gilău, împreună cu băieţii noştri şi echipa Stihl Timbersports a Ungariei. „Având alături asemenea nume importante din STIHL Timbersports, cu siguranţă vom avea o competiţie cu un grad de performanţă cum n-am mai avut până în prezent. Cu băieţii care vor forma echipa naţională după acest concurs, ne vom prezenta fără emoţii la toamnă, în Olanda, unde ne vom întrece cu cei mai tari tăietori de lemne din lume” declară Botond Nagy, căpitanul Echipei Naţionale STIHL Timbersports a României.

Probele de întrecere vor fi Tăierea cu joagărul, Tăierea la înălţime, Tăierea orizontală, Tăierea cu motoferastrăul STIHL MS660 şi Tăierea verticală. La Gilău sunt înscrişi în competiţie opt participanţi, din care doar patru (plus o rezervă) vor pleca în Olanda.
Până în prezent trofeul de Campion Naţional a stat în vitrina lui Costel Pleş, care a câştigat anul trecut după o probă suplimentară de tăiere cu motoferăstrăul, încheiată cu un timp 16,78 secunde. Echipa care ne-a reprezentat anul trecut la Campionatul Mondial din Tirol a fost formată din Costel Pleş, Dan Petrescu, Nicolae Nyamcsuk, Nagy Botond şi Ion Nyamcsuk.

În urma Campionatului Naţional STIHL Timbersports se acordă un trofeu anual pentru cel mai bun tăietor de lemne din ţară şi se desemnează, în funcţie de timpii cei mai buni pe probe, membrii echipei naţionale care reprezintă ţara noastră la Campionatul Mondial.
Participanţii din acest an sunt: Csongor Nagy, Nicolae Nyamcsuk, Cristian Marina, Stefan Vetrak, Carol Palfi, Dan Petrescu, Constantin Ples şi Botond Nagy.

Competiţiile STIHL TIMBERSPORTS reprezintă o serie de concursuri internaţionale ale tăietorilor de lemne. Disciplina tăietorilor de lemne îşi are rădăcinile în SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă. În trecut, competiţiile de tăiere a lemnului aveau loc între forestieri pentru a stabili cel mai bun dintre ei la nivel local. De-a lungul timpului aceste „încercări de forţă” s-au transformat într-o concurs desfăşurat la un nivel atletic înalt. În anul 1985 s-au lansat competiţiile STIHL TIMBERSPORTS, sub forma unei serii de concursuri, în SUA.

sursa prosport.ro

Lasati un comentariu