Probioticele combat respiraţia urât mirositoare şi alergiile

• publicat la: 1 decembrie 2011
Probioticele combat respiraţia urât mirositoare şi alergiile

Este cunoscut faptul că probioticele contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv. Stiai insă că tot probioticele alungă respiratia urât mirositoare, luptă impotriva alergiilor şi răcelilor?

Combat respiraţia urât mirositoare

Respiratia urât mirositoare poate avea drept cauze cariile, problemele gingivale, o digestie proastă, bacteria helicobacter pylori vinovată pentru ulcer, cât si alte afectiuni. Insa principala problema in acest caz o reprezinta bacteriile din cavitatea bucala care se hranesc cu resturi alimentare şi care dau mirosul neplăcut.

Sfat: Pe lângă menţinerea unei igiene orale adecvate, este recomandat să creşti numărul bacteriilor „bune” cu ajutorul probioticelor. Astfel vei reusi să controlezi numărul de bacterii „rele” din cavitatea bucală. De asemenea, suplimentele de probiotice vor ajuta la prevenirea cariilor la copii şi altor infecţii orale, scrie DailyMail.

Lupta impotriva alergiilor

Studiile au indicat o legătură intre bacteriile „rele” si dezvoltarea alergiilor. In prezent, oamenii de stiinta incearca sa descopere daca probioticele pot ajuta persoanele cu astm sau alergii, prin oprirea răspunsului inflamator in intestine.

Specialistii au observat că persoanele care suferă de alergii au un nivel scăzut de bacterii „bune” in flora intestinală. Probioticele echilibrează nivelul de bacterii şi construiesc o barieră de protecţie in intestin.

Sfat: Include probioticele in dieta ta zilnică. Studiile arată că acestea protejează impotriva reacţiilor alergice.

Protejează impotriva racelilor

Probioticele pot fi de un real ajutor in imbunătăţirea sistemului imunitar. Studiile efectuate pe persoane sănătoase au arătat că dieta bogată in probiotice reduce riscul de răceli sau infecţii virale in timpul iernii.

Sfat: Protejează-te de răceli cu ajutorul multivitaminelor si a suplimentelor de probiotice, mai ales in perioada iernii.

Ce sunt probioticele şi unde le poţi găsi?

Potrivit Organizatiei Alimentelor si Agriculturii din cadrul Natiunilor Unite (FAO) si Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) probioticele sunt microorganisme vii, care atunci când sunt administrate in cantităţi adecvate, conferă gazdei beneficii din punct de vedere al sănătăţii.

Probioticele pot fi găsite in alimente precum: iaurt, chefir, formule de lapte, ceapă, usturoi, ovăz, leguminoase (fasole, linte), banane, avocado, fragi, afine, anghinare, murături, suplimente nutritive.

Probioticele acţionează la nivelul:

  • metabolismului – favorizează absorbţia, reducerea colesterolului si detoxifierea;
  • sistemului imunitar – favorizează creşterea activităţii imunitare, au efect antialergic, de bariera si anticancerigen;
  • intestinului – reglează tranzitul intestinal, asigură echilibrul ecologic si au efect antiinflamator.

Probioticele sunt recomandate in tratarea unor afectiuni precum: diareea infecţioasă, diareea postantibioterapie, IBD, IBS, constipaţia, enterocolita necrozantă, vaginozele bacteriene, infecţiile urinare recurente, bolile atopice, stimularea sistemului imunitar si infectiile cu H. pylori.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu